Angajatii BCR intra de miercuri in greva japoneza

Marti, 12 August 2008, ora 17:31
2207 citiri
Angajatii BCR intra de miercuri in greva japoneza

Salariatii Bancii Comerciale vor intra de miercuri in greva japoneza, in semn de protest fata de modificarea programului de lucru, potrivit unui anunt al Federatiei Sindicatelor Independente (FSI) din institutie.

Nemultumirile sindicalistilor se mai indreapta impotriva planului de concedieri si a inegalitatii salariale.

Ultima zi de greva a fost stabilita pentru data de vineri, 15 august. Salariatii BCR ar putea purta banderole albe pe brat si in cursul saptamanii viitoare, doar daca reprezentantii FSI nu vor ajunge la un acord cu patronatul.

"Aceasta prima forma de protest presupune purtarea unor insemne specifice menite sa reflecte starea de nemultumire a salariatilor fata de tot ceea ce se intampla la nivelul BCR, fata de modalitatea in care patronatul intelege sa respecte drepturile legale ale acestora si fata de modul in care intelege BCR sa asigure un parteneriat cu salariantii reperezentati prin organizatia sindicala reprezentativa", a precizat Ciprian Ionescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana.

Potrivit acestuia, clientii bancii nu vor avea de suferit de pe urma miscarii de protest.

"Au fost luate masuri, astfel incat activitatea la nivelul unitatilor teritoriale sa nu fie afectata, relatia cu clientii bancii sau programul de lucru sa nu fie perturbat, acestia urmand sa beneficieze pe tot parcursul desfasurarii formei de protest de toate serviciile oferite de BCR, ca intr-o zi normala de lucru", a subliniat Ciprian Ionescu, citat de NewsIn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#BCR, #greva japoneza, #nemultumiri, #program lucru , #stiri BCR