Ziare.com

BCR estimeaza cresterea economica in 2008 de 6,1%

Joi, 06 Martie 2008, ora 12:51

   

BCR estimeaza cresterea economica in 2008 de 6,1%
Specialistii BCR estimeaza ca cresterea economica din Romania se va mentine in jurul valorii de 6% si in urmatorii doi ani, informeaza Money Channel.

In raportul BCR Sinteze macroeconomie se estimeaza ca Produsul Intern Brut va ajunge, in acest an, la 448 de miliarde de lei.

Potrivit specialistilor BCR, principalul determinant al cresterii economice in 2007 au fost investitiile importante in constructii, cu o crestere anuala de peste 30%.

Pe de alta parte insa, contributia industriei la cresterea economica a fost sub asteptari anul trecut. BCR anticipeaza insa o dinamica mai alerta a industriei incepand cu acest an, indeosebi pe seama industriei auto si a electronicelor.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Chiar daca seceta a afectat puternic agricultura in 2007, analisltii Bancii Comerciale sunt de parere ca o sa se faca investitii importante in acest sector in perioada urmatoare.

Cresterea economica nu ar trebui sa genereze presiuni suplimentare asupra inflatiei iar Banca Centrala este determinata sa urmeze o politica monetara restrictiva pentru reducerea inflatiei intr-un mod consistent, se mai precizeaza in raportul BCR.
Citeste mai multe despre crestere economica estimata BCR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 726 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor