BCR Securities vrea sa iasa din actionariatul BVB

Vineri, 06 Martie 2009, ora 20:22
770 citiri
BCR Securities vrea sa iasa din actionariatul BVB

BCR Securities vrea sa isi lichideze participatia detinuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru 3,07 milioane lei (716.000 euro), potrivit datelor publicate vineri pe pagina de internet a Bursei.

Divizia de brokeraj a Bancii Comerciale Romane a scos vineri la vanzare 113.665 de actiuni ordinare detinute la BVB, reprezentand circa 1,48% din capitalul social al operatorului de piata.

BCR Securities cere 27 lei/actiune, pret la care casa de brokeraj ar putea obtine 3,07 milioane lei. In prezent inca trei actionari ai Bursei, Global Valori Mobiliare, Dorinvest si Orizont Vest, au pachete scoase la vanzare, cel mai mic pret fiind de 27 lei.

Bursa de Valori Bucuresti are un capital social de 76,74 milioane lei, divizat in 7,67 milioane de actiuni, dintre care 6,86 milioane de titluri ordinare si 816.046 de actiuni preferentiale. O actiune BVB are valoarea nominala de 10 lei.

Bursa de la Bucuresti estimeaza pentru acest an un profit de peste 1 milion de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli votat de actionari. in acelasi timp, Bursa vrea ca in 2009 sa isi listeze propriile actiuni pe piata pe care o administreaza.

Potrivit utimului pret, de 27 lei/actiuni, Bursa este evaluata la 207,2 milioane lei (48,3 milioane euro).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#actionarat BVB, #BCR Securities BVB, #pachet actiuni vanzare , #stiri BCR