Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bruynseels (BCR): Facem o banca noua. Vom finanta IMM-uri

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 20:08
1129 citiri
Bruynseels (BCR): Facem o banca noua. Vom finanta IMM-uri

Romania are o ocazie unica de stimulare a economiei, fondurile europene, si are si o mare problema, nivelul absorbtiei, redus de birocratie si de necesitatea unor fonduri minime pentru accesare, crede Dominic Bruynseels, CEO la Banca Comerciala Romana (BCR). Bancherul ofera o solutie: o noua banca pentru firmele care vor sa acceseze fonduri europene.

"Absorbtia e scazuta din cauza birocratiei si din cauza ca antreprenorii nu au capitalul propriu, mic, necesar pentru a putea accesa fonduri europene. Vrem sa infiintam o banca pentru a servi acestui scop, imprumuturi catre IMM-uri", a declarat Bruynseels, pentru money.ro.

"Banii sunt acolo, Romania are o oportunitate unica, care nu este disponibila pentru alte tari, peste 30 de miliarde. Exista alte tari unde absorbtia este mai mare in Europa Centrala si de Est. Romania este o tara cu multe IMM-uri si impactul asupra fortei de munca este mare, de aceea trebuie sa ne asiguram accesul IMM-urilor la fondurile europene pentru furnizarea de noi locuri de munca pentru studenti si cei care parasesc sistemul public. (...)Trebuie sa ne asiguram ca facem plinul cu acest combustibil gratis", a adaugat Bruynseels.

Potrivit sefului BCR, fondurile europene pot readuce PIB-ul pe crestere, absorbtia banilor europeni avand capacitatea de a crea 250.000 de slujbe si de a readuce increderea in economie, astfel incat aceasta sa ajunga, in 2015, la -18, de la -63 in iunie 2010.

Rata de absorbtie a fondurilor europene va creste la 10-13 miliarde euro pana in 2015, prin implementarea solutiilor de relansare a economiei romanesti elaborate de Consiliul Investitorilor Straini (CIS), a declarat Bruynseels, cu ocazia lansarii "Programului pentru Crestere Economica " - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#bcr relansare economie, #bcr fonduri europene, #Dominic Bruynseels BCR , #stiri BCR