Ziare.com

Clientii care au dat BCR in judecata, obligati sa plateasca 100.000 de lei bancii

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 12:55

   

Clientii care au dat BCR in judecata, obligati sa plateasca 100.000 de lei bancii
Tribunalul Muncipiului Bucuresti a decis joi plata cheltuielilor de judecata cerute de Banca Comerciala Romana (BCR) clientilor nemultumiti, de 100.000 lei, in procesul de suspendare a platii ratelor pentru grupul al doilea al clientilor nemultumiti BCR, alcatuit din 88 de persoane.

"Instanta a hotarat sa respinga cererea reclamantilor (oamenilor din grup), admitand plata cheltuielilor de judecata cerute de BCR, in suma de 100.000 lei", potrivit unui comunicat transmis vineri de liderul grupului clientilor nemultumiti ai bancii, Violeta Vasilioglu.

Aceasta a mentionat ca grupul de clienti este alcatuit din 88 de persoane.

Primul proces colectiv impotriva BCR a primit termen de judecare peste un an

"Acesti oameni au solicitat suspendarea platii ratelor la credite, pana la solutia definitiva si irevocabila a instantei in procesul de fond, pentru ca nu au bani sa mai plateasca (multi sunt bugetari care au suferit reduceri salariale).

Decizia instantei nu numai ca a anulat cererea acestor oameni (aflati in imposibilitate de plata), dar, in plus, a mai adaugat un bir pe capul lor", a spus Vasilioglu, care a adaugat ca nu a primit inca motivarea scrisa a instantei.

Clientii nemultumiti ai Bancii Comerciale Romane au deschis, in luna octombrie, primul proces colectiv impotriva bancii.

Tot in octombrie, clientii care s-au aflat intr-o situatie financiara mai dificila si care au cerut amanarea platii ratelor au primit un alt termen pentru judecarea acestei solicitari.

In noiembrie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea clientilor nemultumiti ai Bancii Comerciale Romane de a suspenda plata ratelor pana la judecarea procesului de fond. Clientii au facut recurs, dar au pierdut.
Sursa: rNews

Articol citit de 4484 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

eu am decis sa-mi inchid conturile in Romania! nu se merita! dobinzile sunt mai bune in UE, iar comisioanele sunt ZERO!

la noi bancile FURA! in frunte cu Isarescu! nu degeaba au salarii sfidatoare si au ajuns mosieri ca Isarescu!

 

Eu mai mult decat atat ! ( inchiderea si retragerea banilor din Ro. )

.. Ne vedem in Africa de Est -- unde o sa investesc !
Jegul de Mason-Deceptie , Isaresscu cu Spurcatul de Base&Co , sa stea ei aici si sa-i F**a pe Ramanasi care si-o merita cum vor ! O sa ma intorc dupa procesul < Homo Hommini Lupus > A la Romania , Si o sa admir ultima parte a Showului , chiar de aici !Petrecere frumoasa va doresc -- de la mine nu mai luati un Penny taxe si impozite , si daca stiu ca i-au produse alimentare de la tarani ( la negru ) ... si beau apa de la Izvor ! SuperMarketurile si oriunde se comercializeaza produse care implica TVA .., vor fi inchise pt. mine !

Minte de roman

Te imprumuti si uiti sa dai inapoi ,dar de vina sant altii.Asta ne este ,,respectabila"rasa

Justitie in stil Romanesc.

Sper sa ne dea afara din UE de tot pentru ca suntem chiar de dat afara.

 

nu va placut Ceausescu&PCR?

acuma suportati poate va invatati minte. Cand nea Nicu tuna si fulgera contra imperialismului (mai ales financiar) nu asculta nimeni probabil.

 

lasa manipularile comuniste!

Nu ne-a placut COMUNISMUL, pentru ca ne-au inchis parintii si bunicii. Au fost in inchisorile comuniste 2 milioane de romani din care 200.000 asasinati de puterea comunista.

Nu ne-a placut Ceausescu pentru ca ne-a umilit tinandu-ne in intuneric spiritual, in frig, i foamete, in saracie, in teroare cu ajutorul STRUCTURILOR STATULUI CRIMINAL COMUNIST si cand nu a mai putut, a ordonat ARMATEI sa traga in noi. Si a tras!

Faptul ca Justitia a dat castig de cauza bancherilor, nu trebuie sa ne mire pentru ca ea este total aservita STATULUI-RETEA.
Dar, plata cheltuielilor de judecata nu este "BIR PE CAPUL LOR". Oricine pierde un proces care prevede taxa, plateste cheltuieli de judecata.

De acord cu tine, dar

aceste cheltuieli de judecata trebuie sa fie rezonabile, pentru ca, altfel, ne intoarecm de unde am plecat, adica - ai indraznit sa ridici ochii si capul din tarana si sa iti ceri drepturile, ei, lasa, ca iti aratam noi cine e mai tare, te vom aduce la sapa de lemn. Deci amaratul, care a indraznit sa se puna cu cel puternic si sa isi reclame dreptul, este sanctionat extrem de dur, pentru a se invata minte si pentru a nu mai indrazni a doua oara. Din pacate, cam asa se pun problemele in Romania.

Pprostilor

Cu putin noroc nu ne mierlesc daca suntem cuminti, dar ne baga in tarc si ne ard cu bombe cand facem gat. Pentru exemplu vezi teritoriul pelestinian.

 

100.000 lei cheltuieli de judecata?

pentru cererea de suspendare? judecata intr-un termen, sau 2? halal!

 

Clienti nemultumiti !?

Culmea tupeului! Ipochimenii astia care au luat credite, nu le-a bagat nimeni banii pe gat, ei i-au cerut, si care acum plang ca nu au de unde sa dea banii inapoi mai au si nesimtirea sa-si dea creditorul in judecata si sa se declare victime ale capitalismului. Mai rau e ca o gramada de dob.itoci, inclusiv aici pe forum, le plang de mila. O minima buna cuviinta invatata inca din familie spune ca nu e bine sa faci datorii, iar daca totusi le faci atunci trebuie neaparat sa le platesti. Daca e cineva de alta parere astept un raspuns coerent !

 

Recursul si la CEDO. Este vorba de abuzuri ale bancilor. Daca credeti ca sunt si fapte penale de care s-ar putea face vinovata conducerea bancii sau chiar judecatorii - poate miluiti de banca - introduceti-i in cauza penala...

Nu trebuie sa neglijati o analiza atenta a hotararii judecatoresti, a respectarii legislatiei europene in ceea ce priveste functionariea bancii respective in Romania si/sau respectarea legislatiei din Romania - care s-ar putea chi9atr sa nu fie conforma cu cea din Legislatia Europeana.... Daca exista astfel de probleme, puteti chema ca parte chiar Banca Natinala si pe Guvernatorul acesteia si Statul Roman pentru ca a favorizat bancile in detrimentul cetatenilor si ca nu a supravegheat corect, prin institutiile sale, piata financiar bancara. In mod cert exista in legislatia romaneasca privind acreditarea si supravegherea sistemului bancar clauze care prevad obligatii pe care sistemul bancar trebuia sa le respecte si nu le--a respectat. Daca este asa atunci se poate ajunge chiar la o mediere cu banca... Eu am dubii ca toate comisioanele introduse de banca sunt legale... Ce indseamna ADMINISTRARE ? Dar comision de retragere ? Daca exista cel putin doua comisioane sau taxe care se suptrrapun se poate spune ca banca face abuz si taxeaza de 2 ori pentru acelasi serviciu... reluati clauzele... BAFTA. EU nu mai iau credite si nu vreau sa mai stiu ca exista acest tip de institutii din 2009...

 

gresesti

solutia este greva. oprirea platii ratelor

Unde?unde peste 90% din populatie e proprietara

Pt banci e paradis tara noastra inchipuitiva ca 92% isi platesc ratele,care nu poate pierde fie in procese,fie ipoteca+avansul+ratele platite pina in momentul executarii,asta ar fi 6%,restul de 2% pierderi sunt acoperite de comisioane si taxe,deci profit 100 si ceva la %,de ce credeti ca nu vor sa aderam inca la UE,pt ca automat ar trebui ca romania si bulgaria sa adopte legea falimentului iar bancherii care conduc guvernul mai vor un ragaz ca sa isi poata recupera datoriili ca nu degeaba au anuntat ca in 2011 vor taia in carne vie,se grabesc ca vine uniunea


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor