Clientii care au dat BCR in judecata, obligati sa plateasca 100.000 de lei bancii

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 12:55
4889 citiri
Clientii care au dat BCR in judecata, obligati sa plateasca 100.000 de lei bancii
Foto: Arhiva

Tribunalul Muncipiului Bucuresti a decis joi plata cheltuielilor de judecata cerute de Banca Comerciala Romana (BCR) clientilor nemultumiti, de 100.000 lei, in procesul de suspendare a platii ratelor pentru grupul al doilea al clientilor nemultumiti BCR, alcatuit din 88 de persoane.

"Instanta a hotarat sa respinga cererea reclamantilor (oamenilor din grup), admitand plata cheltuielilor de judecata cerute de BCR, in suma de 100.000 lei", potrivit unui comunicat transmis vineri de liderul grupului clientilor nemultumiti ai bancii, Violeta Vasilioglu.

Aceasta a mentionat ca grupul de clienti este alcatuit din 88 de persoane.

Primul proces colectiv impotriva BCR a primit termen de judecare peste un an

"Acesti oameni au solicitat suspendarea platii ratelor la credite, pana la solutia definitiva si irevocabila a instantei in procesul de fond, pentru ca nu au bani sa mai plateasca (multi sunt bugetari care au suferit reduceri salariale).

Decizia instantei nu numai ca a anulat cererea acestor oameni (aflati in imposibilitate de plata), dar, in plus, a mai adaugat un bir pe capul lor", a spus Vasilioglu, care a adaugat ca nu a primit inca motivarea scrisa a instantei.

Clientii nemultumiti ai Bancii Comerciale Romane au deschis, in luna octombrie, primul proces colectiv impotriva bancii.

Tot in octombrie, clientii care s-au aflat intr-o situatie financiara mai dificila si care au cerut amanarea platii ratelor au primit un alt termen pentru judecarea acestei solicitari.

In noiembrie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea clientilor nemultumiti ai Bancii Comerciale Romane de a suspenda plata ratelor pana la judecarea procesului de fond. Clientii au facut recurs, dar au pierdut.

#BCR proces clienti, #clienta plata cheltuieli judecata , #stiri BCR
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Recursul si la CEDO. Este vorba de abuzuri ale bancilor. Daca credeti ca sunt si fapte penale de care s-ar putea face vinovata conducerea bancii sau chiar judecatorii - poate miluiti de banca - introduceti-i in cauza penala...