Profitul BCR a scazut aproape la jumatate in 2010

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 11:21
2040 citiri
Profitul BCR a scazut aproape la jumatate in 2010
Foto: ArhivaFoto.ro

BCR a avut in 2010 un profit net dupa impozitare si interesele minoritare de 465 de milioane de lei (110,2 milioane de euro), in scadere cu 46,7% fata de 2009.

Principala cauza o constituie cheltuielile mari cu provizioanele generate de mentinerea unor conditii de piata dificile care afecteaza puternic clientii BCR, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Rezultatul operational s-a situat in 2010 la 2,85 de miliarde de lei (676 milioane de euro), in scadere cu 12,5% fata de 2009. In acelasi timp, venitul operational a scazut cu 444,9 milioane de lei sau cu 9,0% fata de 2009, in principal din cauza venitului net mai mic din dobanzi, comisioane si din tranzactionare ca urmare a conditiilor pietei: diminuarea ratelor de dobanda, nivel redus al cererii eligibile de credite, un volum mai mic al afacerilor si impactul implementarii OUG 50. Si cheltuielile operationale au scazut cu 36,8 milioane de lei sau cu 2,2% anual.

"2010 a fost un an extrem de dificil pentru clientii nostri si, deci, si pentru BCR. Conform asteptarilor, rezultatele au fost puternic afectate de conditiile dificile de piata care s-au mentinut in Romania: economia a fost supusa unui semnificativ program de austeritate si a cresterii TVA - ale caror efecte inca se fac simtite," a declarat Dominic Bruynseels, presedinte executiv al BCR. "Noi continuam sa ii sprijinim pe clientii nostri, sa imbunatatim modul in care ii servim si ne desfasuram activitatea. Cresterea cotei noastre de piata demonstreaza angajamentul nostru de a cauta modalitatile care sa ajute Romania sa revina pe drumul cresterii economice" a adaugat el.

Cu toate acestea, BCR a inregistrat o crestere usoara a cotei de piata pe total creditare, pana la circa 22,2% in 2010, generata de performanta buna a creditarii corporate care a condus la imbunatatirea pozitiei bancii pe acest segment (+1,2pp cota de piata fata de anul precedent) si de o crestere modesta pe segmentul creditelor imobiliare (+0,2pp cota de piata).

La depozite, BCR detine circa 20% din depozitele persoanelor fizice din Romania, ca urmare a politicii sale de pret competitive si a puterii brandului BCR - cel mai de incredere brand bancar din Romania.

Activitatea de retail se auto-finanteaza, raportul credite / depozite (LTD) situandu-se la circa 78% dupa standardele locale. BCR precizeaza, insa, se bucura de o lichiditate puternica si de o baza de capital sanatoasa care se situeaza cu mult peste cerintele minime de reglementare.

A.T.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#BCR profit, #BCR cifra afaceri, #BCR rezultate financiare 2010 , #stiri BCR
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Un mare mason Bilderberg, magnat al petrolului, bolnav in stadiu terminal, vorbeste despre Noua Ordine Mondiala!