Romania ar putea avea in 2010 cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 10 ani

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 16:04
1434 citiri

Lucian Anghel, economistul sef al BCR, sustine ca in 2010 tara noastra ar putea avea cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 10 ani.

"Ne atingem tinta undeva in jurul nivelului de 4%. E posibil sa intram chiar in luna februarie. Ramane de vazut daca economia romaneasca isi permite sa aiba o inflatie extrem de redusa. E posibil sa vedem in 2010 cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 10 ani", a declarat Lucian Anghel, conform Money.

La randul sau, economistul sef de la Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, considera ca cel mai probabil, in acest an, vom atinge tinta de inflatie.

"Noi avem 3,7% prognoza pentru sfarsitul anului care inseamna in banda tintei, evident riscuri sunt multe, sa creasca taxele, an agricol prost. Estimarea noastra de curs 3,95, deci sub 4. Asta e ultima prognoza pe care o avem", considera Dumitru.

Economistii estimeaza ca leul se va intari usor in 2010, insa trebuie sa ne asteptam la o crestere semnificativa a preturilor alimentelor in 2010.

"Administratele au fost tinute sub control in 2009 pentru ca a fost un an electoral, pretul la gaze a scazut. E rezonabil ca in 2010 sa ne asteptam la o presiune din partea preturilor administrate", este de parere si Nicolae Chidesciuc, economist sef ING Bank Romania.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#rata inflatie, #inflatie Romanie, #inflatie 2010, #tinta inflatie , #stiri BCR