Valeriu Stoica apara BCR in procesul cu romanul care plateste cea mai mica dobanda

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 15:14
3190 citiri
Valeriu Stoica apara BCR in procesul cu romanul care plateste cea mai mica dobanda
Foto: Arhiva

Procesul dintre BCR si romanul care a obtinut in instanta cea mai mica dobanda din Romania s-a amanat pentru 26 ianuarie. La prima infatisare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, banca a fost aparata de Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei si vicepresedinte PD-L.

Valeriu Stoica si-a inceput apararea spunand ca BCR nu a fost niciodata sanctionata pentru dobanda prea mare pe care o cerea barbatului, potrivit InCont.ro.

"Domnul Stoica a spus in fata instantei ca BCR nu a fost niciodata sanctionata contraventional de catre ANPC pentru cazul acesta si ca atare nici nu a platit vreo amenda. Noi avem date certe ca acest lucru s-a intamplat. Vom vedea ce va spune instanta cand va vedea documentele", a declarat Marian Toma.

Pana la urmatorul termen din ianuarie, decizia Curtii din Ploiesti ramane in picioare, asa ca barbaul va plati in continuare o dobanda formata din Euribor plus 1,5% - marja.

Marian Toma plateste o dobanda la credit de circa 2,5% adica Euribor + 1,5% si spune ca daca ar pune si toate comisioanele ar ajunge la putin peste 3%. BCR nu i-a acordat, insa, de bunavoie dobanda, ci in urma unei decizii a judecatorilor. Procesul a ajuns acum la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Creditul lui Marian Toma avea prevazuta o dobanda fixa (Euribor) plus marja, numai ca dupa perioada stabilita pentru dobanda fixa, banca si-a "taxat" clientul cu 10,4% (8,9% dobanda bancii si 1,5% marja).

Inainte sa cheme banca in instanta, clientul BCR a facut reclamatie la ANPC si a purtat "un dialog al surzilor" cu reprezentantii bancii timp de sase luni. Desi ANPC a amendat banca, dobanda aplicata de BCR nu a fost schimbata, asa ca Marian Toma si-a angajat un avocat.

"Procesul a fost demarat in iulie - august 2009 si in februarie 2010, am obtinut o decizie favorabila si executorie a instantei Curtea de Apel Pitesti, prin careBCReste obligata sa aplice o dobanda de circa 2,5%in conditiileactuale (Euribor + 1,5%). Ceea ce banca a si facut numai ca a atacat decizia", mai adaugat Toma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#banci procese dobanzi clauze, #dobanda banca proces, #BCR proces dobanda, #BCR proces Valeriu Stoica , #stiri BCR