Candidatura lui Becali pe listele PNL, un lucru bun pentru liberali? - Sondaj Ziare.com

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 08:23
6828 citiri
Candidatura lui Becali pe listele PNL, un lucru bun pentru liberali? - Sondaj Ziare.com
Foto: Arhiva Jurnalul.ro

Presedintele PNG, Gigi Becali, a confirmat joi seara zvonurile privind o posibila candidatura a sa sub sigla PNL la alegerile parlamentarele din 9 decembrie. Omul de afaceri urmeaza sa candideze intr-un colegiu din sectorul 6, cel mai probabil pentru un post de senator.

Becali a explicat ca se va semna un protocol de sustinere, prin care PNG sprijina USL, el urmand sa candideze din partea PNL in colegiul din sectorul 6.

Totodata, omul de afaceri a sustinut ca presedintele liberal Crin Antonescu i-ar fi spus ca nu va fi vorba despre o fuziune: "Becali sustine USL si USL iti ofera un colegiu din sectorul 6 al PNL".

Becali candideaza din partea Puterii: Sub sigla USL, nici Obama nu ma bate

Ce ii cere si ce ii ofera Becali lui Crin Antonescu, pentru a intra in PNL

Primarul sectorului 6, Rares Manescu, a confirmat ca Gigi Becali va candida sub sigla USL intr-un colegiu din sectorul sau.

Intrebat cine mai trebuie stabilit pe listele de candidati ai USL la alegerile parlamentare, avand in vedere ca Gigi Becali sau Anghel Iordanescu au fost desemnati in colegiile in care vor candida, Manescu a raspuns in gluma ca "a mai ramas Cristi Borcea".

Primarul Manescu, despre Becali - candidat in sectorul sau: Mai lipsea Borcea!

PNL, mai degraba contra decat pro Becali

Mai multe voci din randul conducerii liberale, printre care vicepresedintii Mircea Diaconu si Relu Fenechiu, fostul presedinte Calin Popescu Tariceanu ori senatorul Puiu Hasotti, s-au pronuntat impotriva unei aliante a PNL cu Gigi Becali.

"Mie nu-mi plac lucrurile astea, amestecurile astea, cocteilurile astea de orice", a spus Diaconu, despre o posibila alianta intre PNL si PNG.

Relu Fenechiu a evitat sa precizeze daca este impotriva fuziunii cu PNG, insa a sustinut ca ratiunea banilor nu ar trebui sa fie motivul unui astfel de demers.

"Sub nicio forma nu facem o fuziune pentru un sediu, fie el si de un milion (de euro - n.red.). Nu e asta principalul argument. Intr-adevar, in campanii e nevoie de fonduri si noi, PNL, chiar daca suntem un partid elitist, nu am fost niciodata experti in a atrage fonduri la fel ca celelalte partide mari din Romania, dar chiar si asa nici acesta nu este un argument convingator", a precizat Fenechiu.

La randul sau, senatorul PNL Puiu Hasotti a mentionat ca nu stie ce ar putea castiga sau ce ar putea pierde partidul in urma fuziunii cu PNG si in urma venirii lui Becali in PNL.

"Personal, dar e o chestie spusa la rece si pe picior, nu as fi foarte incantat de un asemenea gest politic din partea PNL, care se poate intampla sau nu se poate intampla. Eu cred ca negocierile, decizia trebuie luata dupa alegerile parlamentare", a mentionat Puiu Hasotti.

Mircea Diaconu nu-l vrea pe Becali in PNL: Nu-mi plac cockteilurile

Hasotti: Nu as fi foarte incantat de o fuziune a PNL cu partidul lui Gigi Becali

Totodata, deputatul liberal Ludovic Orban a amintit despre "Revolutia bunului-simt" a PNL, afirmand ca aceasta nu poate fi facuta cu persoane ca Gigi Becali, Honorius Prigoana sau Sorina Placinta.

"Eu nu ma simt confortabil ca Gigi Becali sa devina colegul meu de partid. PNL este sustinut de oameni cu o educatie ridicata, iar Becali nu poate fi reprezentativ pentru PNL. Riscam ca prin aceasta grefa sa generam rezerve din partea alegatorilor nostri. Cred ca 'Revolutia bunului - simt' nu poate fi facuta cu Becali, Honorius Prigoana si Placinta", a declarat Ludovic Orban, vineri.

Orban: "Revolutia bunului-simt" nu poate fi facuta cu Becali, Honorius Prigoana si Placinta

Cine crede Tariceanu ca e "nefrecventabil": Becali, Dan Diaconescu sau Dan Voiculescu?

Fostul premier liberal si presedinte al partidului Calin Popescu Tariceanu a spus ca ideea candidaturii lui Gigi Becali pe listele PNL, in sectorul 6, nu i se pare "de salutat", in timp ce deputatul PNL Eugen Nicolaescu considera ca o candidatura a lui Becali este binevenita, ca orice sustinere a USL in lupta cu regimul presedintelui Traian Basescu.

De ce este totusi binevenita pentru PNL o candidatura a lui Becali

"Nu stiu daca PNL are nevoie de sustinerea PNG sau a altora, dar cred ca orice sustinere in lupta cu regimul Basescu este binevenita. (...) De ce sa piarda PNL? Eu spun ca orice uniune, orice prietenie, orice colaborare, orice parteneriat cu oricine este impotriva regimului Basescu trebuie facute astfel incat acest regim sa dispara cat mai repede", ne-a spus Eugen Nicolaescu.

Presedintele PNL Bucuresti nu crede ca membrii si simpatizantii partidului au ceva impotriva reusitei impotriva lui Traian Basescu, ba dimpotriva, iar "orice om care doreste sa dispara regimul Traian Basescu trebuie sa inteleaga ca trebuie sa folosim absolut toate resursele pe care societatea romaneasca le are la dispozitie".

Nicolaescu: Colaborarea cu Becali este binevenita, tinteste un post de senator

Vadim Tudor, afectat ca Becali l-a parasit pentru PNL: Il compatimesc, rade toata lumea de el

Ziare.com va invita la dezbatere si vot: O candidatura a lui Gigi Becali, pe listele PNL, in oricare colegiu, este benefica pentru partidul liberalilor? Avea USL nevoie sa il includa pe presedintele PNG printre candidatii sai? Acest lucru ii va aduce automat Uniunii Social Liberale un mandat de parlamentar - senator intr-un colegiu din sectorul 6?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gigi Becali candidat PNL, #Gigi Becali parlamentare USL, #Becali candidat Senat PNL, #Becali USL candidatura parlamentare, #Becali candidat USL sector 6, #Becali candidatura liste PNL , #candidat PNL