Despre pericolele din USL: Becali a devenit liberal, se "rupe" PNL? - sondaj Ziare.com

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 18:16
8957 citiri
Despre pericolele din USL: Becali a devenit liberal, se "rupe" PNL? - sondaj Ziare.com
Foto: Adevarul

Scandalul candidaturii lui Gigi Becali pe listele USL din partea liberalilor, dar mai ales acceptarea sa in PNL au dus la ceea ce nu au reusit micile neintelegeri cu social-democratii, confruntarile cu democrat-liberalii ori chiar referendumul soldat cu ramanerea lui Traian Basescu la Cotroceni - crearea de tabere adverse in PNL.

PNL s-a impartit, asta este vizibil. Cel putin in declaratii, liberalii sunt fie pro, fie contra acceptarii lui Gigi Becali in partid. Cel mai sifonat a iesit fostul prim-ministru si presedinte al liberalilor Calin Popescu Tariceanu, fiind atacat de noul coleg, Gigi Becali. In plus, era gata sa ramana si fara colegiul de senator in sectorul 1 - in favoarea PC.

Scandal in PNL - Antonescu decapiteaza filiala Sector 1. Marul discordiei: Tariceanu si Becali

Calin Popescu Tariceanu si Gigi Becali, colegi de partid

Vineri, presedintele filialei liberale din sectorul 1 a fost demis, alaturi de organizatiile judetene din Dambovita si Mehedinti, lucruri pe care Tariceanu a scris pe contul sau de Facebook ca presedintele PNL, Crin Antonescu, "le va regreta", impreuna cu acceptarea lui Gigi Becali in partid si punerea sa pe liste la alegerile din decembrie.

Decapitari cu scandal in PNL - Vezi ce spun rebelii si candidaturile finale

Calin Popescu Tariceanu a fost unul dintre cei mai vehementi contestatari ai primirii liderului PNG in PNL, exprimandu-si mai intai speranta ca in cadrul conducerii PNL exista "un clar discernamant" in aceasta privinta, iar mai apoi spunand ca subiectul "nici macar nu merita discutat".

Cine crede Tariceanu ca e "nefrecventabil": Becali, Dan Diaconescu sau Dan Voiculescu?

In replica, Gigi Becali l-a atacat pe fostul presedinte liberal, vineri, in drum spre inscrierea in PNL, afirmand ca "niciodata un barbat cu cinci neveste" nu va fi de partea sa.

Becali, atac la Tariceanu: Un barbat cu 5 neveste n-o sa fie de partea mea!

Pentru cine "s-a ingrosat gluma"

Fostul premier este numai unul dintre liderii liberali cu functii de conducere sau simpli parlamentari, ministri sau fosti ministri, ori lideri de organizatii de sector, pentru care ipoteza de neconceput a asocierii cu Becali a devenit realitate.

Rand pe rand, vicepresedintii Mircea Diaconu, Varujan Vosganian si Relu Fenechiu, ministrul Culturii Puiu Hasotti, deputatul Ludovic Orban, primarul sectorului 6 Rares Manescu, edilul sectorului 1 Andrei Chiliman sau presedintele demis al PNL sector 1, Vlad Moisescu, s-au pronuntat impotriva aliantei PNL cu Gigi Becali.

Moisescu: Capetele infierbantate care m-au demis sa vorbeasca de economie, nu de oi si de Becali

Moisescu, cel care a fost demis vineri seara, a declarat ca inlaturarea sa a fost realizata de niste "capete infierbantate" din conducerea partidului, care ar trebui sa vorbeasca de economie si nu de oi si de Gigi Becali.

Chiliman l-a atacat dur, vineri seara, pe seful formatiunii politice, Crin Antonescu, dupa ce acesta a dizolvat filiala PNL Sector 1, numindu-l "o copie mai putin reusita a lui Traian Basescu". Totodata, primarul sectorului 1 a acuzat si "becalizarea PNL".

In plus, deputatul PNL Ludovic Orban si-a declarat dezaprobarea fata de demiterea lui Vlad Moisescu din fruntea organizatiei liberale din sectorul 1, anuntand ca nu stie sigur daca va mai candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Ludovic Orban: Dezaprob demiterile din PNL, nu stiu daca mai candidez

Nici consilierul lui Crin Antonescu, Dan Mihalache, nu este "neaparat fericit" de venirea lui Gigi Becali in partid, precizand insa ca este vorba de o "miscare strategica".

La randul sau, Adriana Saftoiu, membra a PNL, a criticat intentia liberalilor de a-l sustine pe Gigi Becali in alegerile parlamentare din decembrie. Aceasta a precizat ca Becali nu are "nici o legatura cu liberalismul". In replica, presedintele PNG a dat dovada de misoginism, afirmand intr-o emisiunea televizata ca "Daca ii spuneam eu, Adriana Saftoiu se dezbraca in 30 de secunde".

Adriana Saftoiu: Ma astept ca Becali sa devina si candidatul PNL la presedintie! (Video)

Si Institutul pentru Politici Publice a reactionat fata de miscarile din PNL, facand apel la sotiile liderilor USL, Adina Valean si Daciana Sarbu, sa nu "gireze" ascensiunea in Parlament a lui Gigi Becali, care este considerat "homofob, rasist si misogin". In pus, Coalitia Antidiscriminare din Romania le-a cerut liderilor USL Crin Antonescu si Victor Ponta sa revina asupra deciziei de a-l sustine pe Gigi Becali la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Nu in ultimul rand, si reprezentanti ai celorlalte partide s-au declarat contrariati si in dezacord cu acceptarea presedintelui PNG in PNL, de catre Crin Antonescu. Vicepresedintele PDL Theodor Palelogu considera ca acceptarea omului de afaceri pe listele USL este ca un autogol pentru echipa lui Ponta si Antonescu in meciul cu PDL, in timp ce prim-vicepresedintele democrat-liberal Cristian Preda a afirmat ca "poti fi prieten cu Merkel sau cu Becali".

De ce candideaza Becali pe listele PNL? UDMR: Intrebati-l pe Antonescu!

Nici primarul social-democrat al sectorului 3, Robert Negoita, nu a fost entuziasmat de asocierea USL cu Gigi Becali, in timp ce candidatura acestuia din partea PNL nu este vazuta bine nici in interiorul UDMR, din cauza trecutului xenofob si rasist al presedintelui PNL, senatorul Gyorgy Frunda si deputatul Laszlo Borbely incercand sa se delimiteze cat mai mult de aceasta miscare a liberalilor.

Cine sunt prietenii lui Becali?

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si cel al PSD, Victor Ponta. Cei doi lideri USL si-au asumat raspunderea acceptarii omului de afaceri drept candidat al aliantei care mai cuprinde partidul fondat de fostul dusman al lui Becali, Dan Voiculescu - PC.

Antonescu: Oaia e un animal minunat, Gigi Becali a evoluat mult

"Oile au rostul lor. Oaia este un animal minunat, nu degeaba chiar si in Biblie, Domnul insusi este comparat cu oaia. Nu de oi se incurca ideile. Hai sa ne vedem care avem idei, de idei, care avem oi, de oi si sa castigam alegerile", a spus Crin Antonescu, facand referire la decalaratiile anterioare ale lui Calin Popescu Tariceanu, la Gigi Becali si la oi.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, dar si social-democratii Gabriela Vranceanu Firea si Liviu Dragnea, precum si europarlamentarul ALDE Graham Watson i-au luat apararea lui Gigi Becali sau au fost de acord cu candidatura acestuia.

Totodata, presedintele interimar al PNL Bucuresti si, de vineri, al filialei liberale din sectorul 1, Eugen Nicolaescu, considera ca o colaborare a PNL cu Gigi Becali este "binevenita", ca orice sustinere a USL in lupta cu regimul presedintelui Traian Basescu.

Nicolaescu: Colaborarea cu Becali este binevenita, tinteste un post de senator

In incheiere, dupa ce s-a inscris in PNL, presedintele PNG l-a anuntat si pe cel care ii va fi consilier in lupta pentru un loc de parlamentar - Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, liberalul Corneliu Dobritoiu.

Ziare.com va invita la o dezbatere si va intreaba cum va fi afectat PNL, dupa acceptarea candidaturii lui Gigi Becali pe listele liberalilor si primirea sa in partid. Se vor inteti certurile care sa culmineze chiar cu despartiri sau schimbari la nivel inalt in PNL sau lucrurile se vor calma, in asteptarea alegerilor parlamentare? Cum se vor putea impaca liberalii intre ei, dar si cu situatia creata?

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Gigi Becali tensiuni PNL, #Tariceanu cearta Antonescu, #Tariceanu cearta Becali PNL, #Gigi Becali candidat PNL sector 6, #Becali candidat PNL parlamentare, #Gigi Becali sustinut USL , #candidat PNL
Comentarii
Poza Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
rank 5
Şi dacă se rupe, cum poţi deosebi părţile? Desfiinţarea este leacul.
Poza nolticus
nolticus
rank 5