Lui Crin Antonescu i-a luat Dumnezeu mintile? (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 20:43
16324 citiri
Lui Crin Antonescu i-a luat Dumnezeu mintile? (Opinii)
Foto: Daylife (Arhiva)

Stiti vorba aia din popor, cand oamenii nu isi explica nici in ruptul capului cum un individ, aparent normal, devine deodata altcineva, ceva de nerecunoscut. E vorba pe care Gigi ar fi spus-o, probabil, despre Crin cand ar fi aflat ca liberalul a batut palma cu Dan Diaconescu inainte de alegeri, de exemplu.

Nu exista nicio diferenta, din punct de vedere politic, intre Dan Diaconescu si Gigi Becali. Infratirea cu oricare dintre aceste doua personaje este identica.

Poate ca astfel isi inchipuie liderul liberalilor ca va scapa de rusinea curtarii lui Dan Diaconescu dupa alegeri. Si ca prin aducerea lui "Jiji" in echipa fura o buna parte din electoratul "nebun" pe care il pastoreste Dan Diaconescu. Poate ca o fi ceva in capul lui Antonescu, nu o avea chiar pe bune mintile pierdute, asa cum s-ar fi putut spune. Dar asta e doar o chestiune de probabilitate.

Speranta ca prin aducerea lui Becali in USL se va reusi anihilarea lui Dan Diaconescu ramane doar un vis, o simpla dorinta.

Or, invitatia lui Crin Antonescu pentru Gigi Becali de a se alatura USL are exact acelasi efect pe care l-ar fi avut asocierea cu Dan Diaconescu. Doar ca inventatorul aruncatului in tomberon in direct la TV joaca in cealalta tabara. Altfel, daca DDD ar fi fost ceva mai putin incoerent si daca ar fi fost disponibil in lupta impotriva locatarului de la Cotroceni, nu am niciun dubiu ca Antonescu l-ar fi captat si pe "omul poporului" in USL.

Aducerea lui Gigi Becali in USL se si vrea, de altfel, exact o masura de asigurare impotriva riscului denumit Dan Diaconescu. Dar tocmai pentru ca ambele personaje seamana atat de mult si fac parte din aceeasi familie politica, infratirea cu oricare dintre ele inseamna inceputul sfarsitului. E ca si cum incerci sa prezici locul exact unde va lovi viitorul cel mai mare cutremur pe pamant.

Crin Antonescu isi judeca si calculeaza pasii doar din perspectiva strategiei politice, fara pic de morala. Personal, este "de acord cu primirea lui Gigi Becali in USL". Personal, si eu cred ca o prostie mai mare decat asta nu putea sa faca nici daca s-ar fi facut frate de sange pe viata cu Felix Voiculescu, omul dovedit drept colaborator al Securitatii. Motivul e simplu. Impredictibilitatea lui Gigi Becali este aproape la fel de mare ca si nebunia care il insoteste public pe Dan Diaconescu.

De la ambele personaje te poti astepta ca, dupa ce azi ai batut palma, maine sa afli ca de fapt ei te-au declarat principalul inamic, nu prieten si fac tot ce e posibil sa te piarda. Asta insa e de acum problema lui Crin Antonescu si a celorlalte minti intunecate si orbite de prin USL.

Poate au uitat cu totii cum Gigi Becali o cauta pe Elena Udrea prin Modrogan, prin februarie, cand inca PDL era pe val, si cum era dispus sa faca orice ca sa "bata palma" cu partidul lui Traian Basescu.

USL ar trebui sa isi puna semne de intrebare profunde daca va ajunge in situatia de a inclina barca puterii doar prin sprijinul unor astfel de personaje si tradatori care-si lasa partidul imediat doar pentru a continua la putere.

Aceleasi personaje se vor comporta identic la primul moment delicat al Uniunii. Asta, in cazul fericit, in care transferul brusc si in masa al tradatorilor din barca lui Traian Basescu spre USL nu este in sine o miscare strategica si extrem de atent calculata.

Miscarea de transhumanta pre-electorala si apoi, din nou, migratia post-electorala ar anihila alegerile si le-ar face sa para o joaca de copii. Ele ar deveni astfel doar inca o buna ocazie de a mai cheltui niste bani de la stat, prin firmele si conturile clientelei, si apoi de platit tot din buzunarele noastre datoriile facute in contul si-n numele unei iluzorii schimbari politice fundamentale.

Exact ca in legile ultime din fizica, in realitate, nimic nu se pierde, totul se pastreaza. Daca nimic nu se pierde, ci doar isi schimba starea fundamentala, atunci si despre Crin Antonescu s-ar putea spune ca, de fapt, nu a pierdut nimic.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Gigi Becali candidat PNL, #Crin Antonescu Becali PNL, #Becali Antonescu alegeri parlamentare , #candidat PNL
Comentarii
Poza tzusun
tzusun
rank 5
A avut vreodata minte, ca sa i se poata lua???
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5