Mihai Voicu: In PNL nu exista o impotrivire la o candidatura a lui Becali

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 11:18
2593 citiri
Mihai Voicu: In PNL nu exista o impotrivire la o candidatura a lui Becali
Foto: Arhiva

Prezenta omului de afaceri Gigi Becali in PNL aduce "mai multe avantaje decat dezavantaje", considera vicepresedintele Mihai Voicu.

El spune, intr-un interviu pentru RFI Romania, in replica la declaratiile fostului premier, Calin Popescu Tariceanu, ca o candidatura a finantatorului echipei Steaua din partea USL e o chestiune de "pragmatism, de eficienta".

Mihai Voicu precizeaza ca e "coleg de alianta cu cateva sute de mii de oameni. E firesc ca acestia sa reprezinte o diversitate de opinii si de moduri de prezentare". De aceea, liderul PNL sustine ca nu are "absolut nici un fel de retinere" in privinta inscrierii lui Gigi Becali in PNL, pentru a putea candida la parlamentare din partea USL.

"Si eu privesc tot din punct de vedere al eficientei, al pragmatismului aceasta mini-alianta, i-as spune. Nu am nici un fel de retinere, de aceea am si votat in consecinta", sustine liberalul.

Mihai Voicu spune ca "analizele punctuale in zona in care urmeaza sa candideze domnul Becali arata o victorie clara a acestuia in colegiul sau din partea USL. O extindere a discutiei nu cred ca putem s-o facem fara niste analize prealabile, care momentan nu exista. Nu am simtit, insa, in acest weekend am fost in colegiul meu, e vorba de municipiul Calafat si cateva localitati din jur, nu am simtit nici macar vreun interes, daramite vreo controversa pe acest subiect in randul unor oameni cu care am apucat sa vorbesc, n-are relevanta sociologic, e doar un exemplu".

Tariceanu: Nu sunt coleg cu Becali, asocierea cu PNL-ul nu e benefica

Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu, care a subliniat la Realitatea TV ca nu este "coleg" de partid cu Becali, Mihai Voicu apreciaza ca "la PNL mai rar veti gasi unanimitati de pareri".

"Nu s-a intamplat niciodata si cred ca-i foarte bine sa fie asa. Insa chiar si din aceasta pozitie pe care ati mentionat-o rezulta ca nu exista o impotrivire la o candidatura a domnului Becali.

Toata lumea o priveste ca o chestiune de pragmatism, de eficienta, iar inscrierea in PNL este fara indoiala o chestiune tehnica, data de cerintele legii electorale", adauga penelistul.

El a vorbit si despre ipoteza in care Gigi Becali devine parlamentar si are doua optiuni: va ramane in PNL sau va exista o despartire amiabila.

"N-as putea sa fac precizari. Orice fel de parlamentar poate activa in grupul parlamentar pe care si-l alege. Sigur, de unul singur nu va putea forma un grup parlamentar, va trebui sa-si aleaga un grup parlamentar in care va activa. Insa acest lucru e doar o chestiune tehnica, pentru ca inclusiv in mandatul pe cale sa se incheie peste o luna cel putin grupul PNL a avut un parlamentar la Camera si un parlamentar la Senat, care din punct de vedere politic erau membri PNTCD, au intrat dupa acelasi sistem pe care urmeaza sa-l abordeze si domnul Becali, au activat in grupul parlamentar PNL, dar erau membri PNTCD. De aceea si acest lucru este posibil", spune Voicu, in opinia caruia candidatura lui Becali pe listele USL are "mai multe avantaje decat dezavantaje".

Citeste mai multe despre In PNL nu exista o impotrivire la o candidatura a lui Becali, e o chestiune de pragmatism pe RFI Romania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Voicu Becali PNL, #Tariceanu Becali PNL, #Becali candideaza parlamentare PNL , #candidat PNL