Oferta USL: Becali, preoteasa si taraful (Opinii)

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 18:56
6761 citiri
Oferta USL: Becali, preoteasa si taraful (Opinii)
Foto: estirezilei.ro

Romanul nu va fi pregatit niciodata sa cantareasca doctrine si programe electorale greu de citit si de priceput, deoarece este mai preocupat sa masoare salamul cu jumatati de centimetru, ca sa-i ajunga de sendvis o saptamana, apa din vana, ca sa n-o ia razna factura la gaz, si cuvintele, sa nu-l dea afara de la serviciu.

Nici nu poti sa-l condamni. Redus la ipostaza de agent constatator al mizeriei care-i macina oasele, alege sa dea crezare primei senzatii care-i gadila ochiul, urechea si frustrarea. Si asta foloseste tuturor. Cu o natiune atenta, pusa pe invatatura si aplecata spre analiza documentata, clasa politica ar fi nevoita sa salte nitel in calitate, ceea ce ar echivala cu desfiintarea ei.

Nu ca asta ar fi cea mai neagra dintre lumile posibile. Cea mai detestabila, mai greu de inghitit ar fi una in care politicienii s-ar intrece atat de aprig in proiecte nationale, modele de succes si generozitate incat bietului roman i-ar crapa teasta de sete, neputand sa priceapa cum poate alege intre perfectiune si perfectiune. Si ar sfarsi la balamuc. Iar fara receptorul dumnezeirii, emitentul s-ar pensiona.

Ca asta sa nu se intample, partidele aleg sa-i intretina goliciunea si arunca in lupta, bazandu-se pe slaba tinere de minte, tot ce in alte vremuri parea hidos si penibil.

Este si cazul USL, care, ca sa atenueze din scaderea de popularitate iscata de nepriceperea lui Victor Ponta in administrarea tarii, de care profita cu manta, nefacand mai nimic, PDL, recurge la Gigi Becali pe post de port-drapel al prostimii.

In timp ce Calin Popescu Tariceanu, care de bine, de rau i-a tinut piept lui Traian Basescu asa cum alt adversar al presedintelui n-a reusit vreodata (limbutia lui Crin Antonescu nu se pune, ca bratul sau n-a rostit niciodata ceva constructiv), are probleme sa-si gaseasca un colegiu electoral, trimisul galeriilor in Parlamentul European e tinut in brate cu speranta.

Si este doar cel mai cunoscut caz. Exista si alti liberali frecventabili care, pentru sustinerea motaneasca ce pretinde cateva colegii pentru falitii sai, trebuie sa-si amputeze carierele politice. Caci si circul de la Antena 3 place. E o manea pentru eruditi, dar face parte din aceeasi recurgere la sentiment precum artificiul cu Becali-candidat.

Nu stiu de ce se mai incurca USL cu vehicule mai de Doamne-ajuta cand in Dorobanti geme masa de demoazele-vectori de opinie pentru generatia cu cas la gura, nevestele de preoti n-au interdictie de la Sfantul Sinod sa pogoare cu mesaj politic asupra agricultorilor si nu exista catun mai rasarit care sa nu posede un taraf burtos care stie sa presteze orice, de la "Desteapta-te romane" la linia melodica din reclamele cu Dorel.

Citește și:
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Deputatul PSD Daniel Ghiță promovează o nouă teorie a conspirației după ce a dat de înțeles că pesta porcină ar fi apărut în România înaintea sărbătorilor pentru a-i determina pe...
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor. Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi...