Editorial: Si totusi, Crin Antonescu are o logica!

Autor: Cristian Mihai Chis
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 12:42
6476 citiri
Editorial: Si totusi, Crin Antonescu are o logica!

Pentru domnul Crin Antonescu, patronul Stelei este mai valid decat Theodor Stolojan si Teodor Melescanu. Rationament: daca in PNL nu s-a scandalizat nimeni cand primul a devenit presedinte, iar al doilea se afla pe cai mari, "un acord cu Gigi Becali nu ne face sa ne cada vreun rang sau vreun epolete".

Stolo a luat PNL-ul de la 7 procente si l-a adus la 25, daca imi aduc eu aminte bine, dar si daca nu, Becali va oferi acum electoratului motive sa ingrase cu vigoare coloana de simpatizanti.

Cand apar asemenea combinatii de sentiment s-ar putea duce gandul la niste seniori. Dar s-ar speria iute - Neagu Djuvara si Gigi Becali, Alexandru Paleologu si Gigi Becali, Mircea Ionescu-Quintus si Gigi Becali - si ar tacea malc. Cu traume.

Cand alegi, insa, sa scuipi peste tot ce ai propavaduit in ultimii ani, sa-ti anulezi, de pilda, dezgustul manifestat in momentul cand democratii lui Traian Basescu au sarit de la stanga la dreapta, validand acum tot ce a reprezentat Becali in peisajul stiintifico-fantastico-politic, inseamna ca nu mai ai nimic sfant.

Politica insa nu are a face cu morala, si nu e o descoperire a acestor ani romanesti, deci a-l incrimina pe Crin Antonescu pentru alegerile sale politice este pierdere de vreme. Imi amputez din minte momentul cand eram liberal si aveam impresia ca actualul sef la PNL este conserva unde ramasese o farama de bun-simt si merg mai departe, intrebandu-ma pentru ce as mai iesi la vot vreodata.

Am un singur motiv: ca sa aiba USL destule voturi, daca s-ar putea catre 80 la suta, incat sa nu ne gasim in situatia in care galeria Stelei, un grup animat de sentimente crestinesti de cate ori se cafteste cu Jandarmeria, va navali pe strada sa-l forteze pe Traian Basescu sa-l impuna premier pe Victor Ponta.

In ritmul in care Crin Antonescu aduce la sanu-i toate portiunile de electorat cu potential fecund nici n-ar fi greu de realizat. Trebuie doar sa identifice grupuri largi si sa le unga reprezentanti in Parlament. Cu doctrina liberala s-ar mai potrivi o pleata blonda care canta manele, o mustata care le apreciaza si scoate un album solo, fratii Dolanescu, Bianca Dragusanu si Pistruiatul.

Deci nu l-as cataloga pe Crin Antonescu drept inconstient. Presedintele PNL stie foarte bine ce face. E drept ca va pierde niste voturi, daca onorabilii penelisti care au fondat partidul in 1990 nu vor adormi de-a binelea intepati cu xanax, ca sa suporte vestile, dar va castiga o tara. A lui.

... Nu-mi iese asta din cap: Neagu Djuvara si Gigi Becali, Alexandru Paleologu si Gigi Becali, Mircea Ionescu-Quintus si Gigi Becali. Ooo!!! Regele Mihai si Gi-gi Be-ca-li!

Citeste si:
Declarația controversată a unui deputat UDMR despre 1 Decembrie: „Pentru comunitatea maghiară din România este zi de doliu”
Declarația controversată a unui deputat UDMR despre 1 Decembrie: „Pentru comunitatea maghiară din România este zi de doliu”
Deputatul UDMR Jose-Gyorghy Kulcsar, președinte al Partidului Civic Maghiar organizația Covasna, a transmis un mesaj controversat cu ocazia Zilei Naționale a României. Într-un interviu pentru...
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Poporul român s-ar putea desăvârși ca națiune printr-un proiect de națiune. Cum ar fi Programul politic de finalizare a edificării națiunii române, care să cuprindă: Perspective (de...