Aberatia zilei: Romania "imbisericita": Tatal nostru de la Parlament

Joi, 11 Iunie 2015, ora 13:47
7368 citiri
Aberatia zilei: Romania "imbisericita": Tatal nostru de la Parlament
Foto: Antena3 (Arhiva)

Credeati ca epopeea Gigi Becali s-a incheiat? Ca fostul lider al PNG si deputat liberal se simte vinovat sau rusinat de faptele pentru care a fost condamnat la inchisoare si se ascunde in sihastrie? Nici vorba.

"Razboinicul luminii" ramane in politica, fiind hotarat sa sustina un partid care indeplineste anumite conditii cu totul si cu totul iesite din tipare.

"Politica o sa fac, in sensul ca o sa sustin un partid care sa imbisericeasca Romania. Un partid care va fi format si condus de oameni cu putere duhovniceasca. Oameni care se pun in genunchi la Guvern, fac rugaciunea si apoi vor conduce tara. Oameni care in Parlamentul Romaniei o sa spuna intai 'Tatal Nostru' si apoi o sa inceapa sedinta din Parlament", a declarat Becali, miercuri seara, la Romania TV.

Insa, daca stam putin sa ne gandim, Romania e "imbisericita" deja, asa ca nu prea mai e nimic de facut in plus. Udate din belsug cu suvoaie de bani de la buget, lacasele de cult au rasarit in ultimii ani ca ciupercile dupa ploaie (cate trei la coltul strazii, in curtile scolilor sau geam in geam cu baia de la apartament), iar Catedrala Neamului creste precum Fat-Frumos din poveste.

Politicienii se inghesuie sa pupe cu ardoare moaste sau mainile mitropolitilor, doar doar se intampla un miracol si pun gheara pe putere si sacii cu bani publici.

Patriarhul sfinteste institutii cu trafaletul, iar masinile de politie si ocupantii lor sunt stropiti cu agheazma de sus pana jos (daca nu sunt bani de masini noi si combustibil, macar sa-i protejeze divinitatea de accidente).

In timp ce "Sfanta Parascheva" si "Sfanta Filofteia" sapa constiincioase la metrou, parlamentarii participa periodic la cate un "mic dejun cu rugaciune" si se ung cu mir devenind, brusc, invizibili pentru procurorii DNA.

Si atunci, daca Romania e deja "imbisericita", ce ar mai avea de facut Gigi Becali? Sa ii convinga pe membrii Guvernului sa cada in genunchi. Rasfoind dosarele DNA, banuim ca nu-i va fi foarte greu. Pentru o suma nu foarte mare, politicienii nostri au dovedit ca sunt in stare de orice.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Becali imbisericeste Romania, #Becali partid politic , #condamnat