Acatistele Preasfintitului Varsanufie, slujite direct la Mititica (Opinii)

Luni, 27 Mai 2013, ora 13:33
2220 citiri
Acatistele Preasfintitului Varsanufie, slujite direct la Mititica (Opinii)

Slujba oficiata cu evlavia cuvenita la sfanta capela de la Mititica, intru iertarea pacatosilor in frunte cu oaia ratacita Gigi, dovedeste cat de importanta este respectiva ovina, in raport cu restul turmei si chiar cu eliberatul mielusel Nastase, caruia n-am auzit sa-i fi citit cineva nici macar vreo molitva, cat timp avusese domiciliul in acelasi cartier.

Este chiar incomod pentru institutia sacra sa bage lumea de seama cum a scapat mieluselul fara acatiste, fara inchinaciuni si fara slujba la capela, in timp ce mataniile lui Gigi transmise in direct si rugile facute pe sest la Ierusalim au ramas fara folos.

Coincidentele

Este foarte posibil ca cele petrecute sa fi deranjat, de vreme ce insusi Preafericitul Daniel l-a trimis asa urgent la fata locului pe Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, ca un fel de imbarbatare pentru necazul Preabocitului Gigi Rahoveanul.

In acest context, reprezentantii BOR s-au grabit sa explice duminica pe toate canalele ca nu este nicio legatura intre sosirea recenta a condamnatului la zdup si sosirea neasteptata a Inaltului Prelat care, cu Gigi sau fara Gigi, oricum sosea si oricum oficia slujba la capela de la Mititica. Restul e numai coincidenta.

In fata faptelor, telespectatorul are toate motivele sa ramana totusi incurcat. Dupa ce l-a vazut pe premier exprimandu-si simpatia pentru acelasi Gigi atunci cand inca nu se pronuntase sentinta si dupa ce i-a auzit pe presedintii celor doua Camere - Crin si Zgonea - cat sunt de intristati auzind-o pronuntata, acum, poftim, pana si Biserica incepe sa se solidarizeze cu inculpatul.

Tinem cu Steaua

Nu stiu daca o fi intr-adevar ceva putred in Danemarca, dar la noi sigur e ceva cusut cu ata alba, de vreme ce in aceste zile opinia publica tocmai vuieste despre posibila gratiere si chiar pare ca pregateste un fel de petitie nationala.

Pare evident ca unii simt nevoia sa se solidarizese cu condamnatul, dar trebuie sa recunoastem ca motivele solidarizarii difera de la un caz la altul. Domnul Ponta, neputandu-le imparti alegatorilor lapte si miere asa cum fagaduise, are cel mai frumos pretext sa le explice ca e confrate cu ei si lupta pe aceeasi baricada: toti tinem cu Steaua.

Domnul Antonescu n-are treaba cu baricada, cu laptele si cu mierea, dar pregateste terenul pentru niste alegeri care se apropie cu aceeasi viteza cu care simte ca-i fuge pamantul de sub picioare de la o zi la alta.

Biserica are de asemenea motive proprii. Tablourile votive ale familiei Becali asezate prin pronaosuri, anume ca sa le privesti cu aceeasi smerenie, ca atunci cand te uiti la tabloul familiei lui Mihnea Voda sau a lui Vasile Lupu, demonstreaza ca nici Gigi Voda nu-i mai prejos, atunci cand este darnic si ctitoreste in draci.

Simpatizat, sustinut si agreat

Tocmai asta ii lumineaza imaginea lui Gigi al nostru si-i imparte pe comentatori in trei tabere: unii sustin hotarati gratierea, altii cer ratosi ca legea sa fie egala pentru toti si altii se intreaba retoric de unde are Gigi atatia bani incat, ctitorind biserici, tot i-au mai ramas destui, ca sa azvarle cu bancnote in fata camerelor de luat vederi si sa sponsorizeze cu nonsalanta partidul, facandu-se membru, apoi ales pe listele sale si apoi pus in Comisia juridica, ca independent, pe barba lui Crin.

Stiind ca insusi Gigi explicase candva la televizor cum si-a inceput afacerile in '90 cu vreo 60.000 de dolari, ascunsi sub saltea pe timpul dictatorului, te intrebi care a fost randamentul afacerii sale pentru ca, fara sa construiasca automobile ca Ford sau calculatoare ca Bill Gates, sa se burduseasca deodata cu atatea milioane. Din ce?

Intrebarea pica foarte incomod tocmai in momentul cand omul simpatizat de Ponta, sustinut de Crin, agreat de Zgonea si aparat discret chiar de o preasfintita sutana sta dupa gratii pentru pagubirea statului, dintr-un condei, cu sute de mii.

La drept vorbind, tuturor ne e simpatic domnul Gigi, pe multi ii intristeaza patania lui, adesea tinem cu Steaua, dar cred ca patronul ei si-a sifonat singur imaginea, sfidand Justitia pusa sa ne apere pe toti, facand pe misoginul in fata unor respectabile doamne de la televizor, dandu-se mare cand atrage atentia ca, avand bani, nimic nu-i sta in cale.

Corect. Cu bani cumperi multe si faci multe, inclusiv tablouri votive in biserici, chiar daca banul e ochiul... - nu spun al cui, ca asta o stiu si copiii.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Unul dintre motivele pentru care s-a promovat ideea comasării alegerilor este acela că se va face o economie în contextul în care bugetul trebuie să acopere în 2024 cinci runde de alegeri....
Marcel Ciolacu a comentat traseismul de la PNL la PSD înainte de alegeri. „Mi-aş dori să nu se mai întâmple. Aduce tensiuni în interiorul coaliţiei”
Marcel Ciolacu a comentat traseismul de la PNL la PSD înainte de alegeri. „Mi-aş dori să nu se mai întâmple. Aduce tensiuni în interiorul coaliţiei”
Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 24 februarie, în legătură cu anunţul că mai mulţi primari şi viceprimari din PNL vor candida din partea PSD la Timiş, că astfel de lucruri se...
#Gigi Becali condamnat, #Ponta sprijin Becali, #Crin sprijin Becali, #Becali slujba penitenciar , #condamnat
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
iar untul o sa fie amestecat cu frunzele de tei ca sa fie o bidinea