Becali a participat la slujba tinuta de calugarii de la Muntele Athos, in inchisoare (Video)

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 14:07
5208 citiri
Becali a participat la slujba tinuta de calugarii de la Muntele Athos, in inchisoare (Video)

Gigi Becali a participat duminica la slujba de la biserica Penitenciarului Rahova, care a fost oficiata de preotul capelan al unitatii de detentie, doi reprezentati ai Bisericii Ortodoxe Romane si de doi calugari monahi de la Muntele Athos, potrivit reprezentantilor penitenciarului.

La slujba au participat 85 de persoane private de libertate. "Avand in vedere capacitatea capelei de 120 de locuri, au fost acceptate si solicitarile ulterioare, printre care si cea a domnului George Becali", se arata intr-un comunicat de presa al Penitenciarului Bucuresti Rahova, citat de Realitatea TV.

Participarea persoanelor private de libertate la activitatile de asistenta sociala se realizeaza la cerere, in vederea asigurarii conditiilor necesare pentru exercitarea libertatii de religie pe perioada executarii pedepsei.

"Administratia Nationala a Penitenciarelor, prin unitatile subordonate, incurajeaza realizarea de parteneriate si poate incheia protocoale de colaborare cu asociatii si culte religioase recunoscute de lege, in scopul diversificarii programelor educative, atragerii de resurse umane si materiale pentru realizarea acestor acitivitati", se mai arata in comunicatul citat.

Avocatul lui Gigi Becali, Robert Ionescu, a declarat ca a fost sambata la Penitenciarul Rahova cu doi calugari de la Muntele Athos, pentru a solicita drept de vizita la Gigi Becali, acestia dorind sa oficieze duminica o slujba la biserica unitatii de detentie. Ionescu a precizat ca cei doi calugari cu care a venit la Penitenciarul Rahova fac parte dintr-un grup de 12 calugari de la Muntele Athos care au venit in Romania.

Robert Ionescu a precizat ca au fost formulate trei cereri privind accesul unor calugari de la Muntele Athos la Penitenciarul Rahova pentru oficierea unei slujbe in biserica din unitatea de detentie, acestea fiind adresate conducerilor Penitenciarului Rahova, Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Patriarhiei Romane.

Patriarhia Romana le-a dat sambata acordul calugarilor de la Muntele Athos sa participe la Sfanta Liturghie oficiata duminica la biserica de la Penitenciarul Rahova.

Ulterior a aprobat si Penitenciarul Rahova accesul a doi calugari de la Muntele Athos, insotiti de doi reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, in unitatea de detentie, duminica, intre 8.00 si 12.00, pentru participarea la activitati religioase.

Apropiati ai lui Gigi Becali declarau pentru Mediafax ca cei doi reprezentanti ai BOR care ii vor insoti pe calugarii de la Muntele Athos sunt parintele Visan de la Biserica "Sfanta Treime" din Buzau, duhovnicul lui Gigi Becali si preotul familiei acestuia, precum si un monah de la Manastirea Adamesti, de langa Alexandria, judetul Teleorman.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...