Becali, Babiuc si Cioflina au fost dusi la Penitenciarul Rahova

Marti, 21 Mai 2013, ora 06:58
4835 citiri
Becali, Babiuc si Cioflina au fost dusi la Penitenciarul Rahova

Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, condamnati definitiv la pedepse cu inchisoarea decise in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, au fost transferati, luni seara, din arestul Politiei Capitalei, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Bucuresti - Rahova.

In inchisoare, cei trei ar urma sa stea mai intai, timp de 21 de zile, la Sectia de carantina, pentru a fi evaluati si supusi unor investigatii medicale.

Cei trei au fost adusi luni seara la arestul Politiei Capitalei de politistii care au pus in aplicare mandatele de executare a pedepsei, emise de instanta.

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare: Asta e tara lui Satan!

Babiuc si Cioflina au fost adusi primii la arest, dupa ce au fost luati de politisti de acasa. Becali, care s-a predat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, a fost adus la arest in jurul orei 21.50, cu o masina cu geamuri fumurii a Politiei.

La arestul Politiei Capitalei, cei trei au facut o vizita medicala, fiind efectuate, de asemenea, si unele formalitati.

Deputatul Gigi Becali, finantator al echipei Steaua, a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.

Becali, dupa condamnare: Nu trimiteti mascatii! Ma predau. O sa merg la CEDO

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

In cazul finantatorului echipei Steaua Bucuresti - condamnat anterior la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanta a revocat suspendarea executarii acestei pedepse. Judecatorii au reindividualizat pedepsele de cate trei ani de inchisoare primite de Becali in acel dosar si le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

Dupa recontopirea pedepselor, au aratat judecatorii, Gigi Becali urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de inchisoare cu executare, din care instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

Gigi Becali s-a predat. Babiuc si Cioflina au fost saltati de politisti

Tot in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata.

In cazul fiicei fostului ministru al Apararii, Ioana Babiuc, instanta a dispus mentinerea achitarii decise de cei trei judecatori ai instantei de fond.

Decizia de luni a instantei supreme, care este definitiva, a fost luata cu majoritate de voturi.

Faptele incriminate de procurorii anticoruptie in dosarul schimbului de terenuri Becali - MApN s-ar fi prescris in vara anului viitor, respectiv in iunie-iulie 2014, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre avocatii celor condamnati luni de instanta suprema.

"Darea de mita s-a prescris deja, iar celelalte infractiuni urmau sa se prescrie in iunie-iulie 2014", au spus sursele citate.

In urma eventualei prescrieri in vara anului viitor, inculpatii condamnati in acest dosar ar fi scapat de condamnari daca magistratii nu se pronuntau definitiv pana la perioada respectiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gigi Becali condamnat inchisoare, #Gigi Becali inchisoare , #condamnat