Becali, Babiuc si Cioflina impart aceeasi celula - care e programul detinutilor

Marti, 21 Mai 2013, ora 14:17
5903 citiri
Becali, Babiuc si Cioflina impart aceeasi celula - care e programul detinutilor

Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina impart aceeasi camera de detentie la Penitenciarul Rahova, pot participa la activitati recreative si se pot plimba doua ore, la micul dejun au primit paine cu margarina si marmelada, iar la pranz vor avea supa cu galuste si iahnie de fasole cu carnati.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat marti ca Gigi Becali, Dumitru Cioflina si Victor Babiuc stau in aceeasi camera de detentie in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova timp de 21 de zile, cat dureaza perioada de carantina. Cei trei vor fi supusi in aceasta perioada unor evaluari si investigatii medicale.

Becali, Babiuc si Cioflina au fost dusi la Penitenciarul Rahova

In prima zi de detentie, Becali, Babiuc si Cioflina pot participa la activitati recreative si se pot plimba maximum doua ore, a precizat Livadariu.

Acestia au avut, in meniul primei zile de detentie, la micul dejun margarina, ceai, paine si marmelada, la pranz vor primi supa de galuste si iahnie de fasole cu carnati, iar seara vor manca tocanita de legume, a mai spus Gabriela Livadariu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Rahova, dupa cele 21 de zile de carantina se va stabili in ce regim vor executa cei trei pedepsele si daca vor fi transferati la o alta inchisoare.

Gigi Becali s-a predat. Babiuc si Cioflina au fost saltati de politisti

Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, condamnati definitiv la pedepse cu inchisoarea decise in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii, au fost incarcerati luni seara in Penitenciarul de Maxima Siguranta Bucuresti - Rahova.

Deputatul Gigi Becali, finantator al echipei Steaua, a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.

Becali ar putea fi eliberat dupa doi ani de inchisoare

Potrivit Codului Penal, barbati trecuti de varsta de 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o condamnare de cel mult 10 ani.

Astfel, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc (75 de ani) si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina (70 de ani) ar putea fi eliberati dupa cel mult opt luni de inchisoare din cei doi ani la care i-au condamnat judecatorii instantei supreme.

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare: Asta e tara lui Satan!

Gigi Becali, in varsta de aproape 55 de ani, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare in acelasi dosar, ar putea fi pus in libertate dupa cel putin doi ani.

Daca vor munci dupa gratii sau vor elabora lucrari stiintifice, inventii sau inovatii, cei trei ar mai putea beneficia de o reducere a pedepsei.

Potrivit deciziei instantei supreme, lui Becali ii vor fi scazute zilele din intervalul 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv in dosarul sechestrarii de persoane.

Sansa lui Becali: Gratiere de la Basescu

Becali declara luni, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu gratierea sa, mentionand ca se simte tradat de statul roman si ca va utiliza toate mijloacele legale impotriva sentintei.

Intrebat daca se pune astfel la dispozitia lui Traian Basescu, desi anterior era impotriva sefului statului, Becali a spus: "Dar de ce sa nu? Si care e treaba? Ce, mi-e rusine? Mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act crestinesc, ti-e rusine sa-l ceri? Sau ce, daca-l face, un act crestinesc, ii e rusine?".

Becali a spus ca va face orice pentru a fi liber.

"Toate demersurile pe care le pot face - smerenie, orice - le voi face pentru ca sa fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele daca cer. Se poate? E legal? Se intampla sa ceri presedintelui gratierea? Eu o cer. Vrea - bine, nu vrea sa o dea - iar bine", a mai spus Becali, dupa ce instanta suprema l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu executare.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Gigi Becali prima zi inchisoare, #Becali coleg Babiuc inchisoare, #Becali mancare prima zi, #Becali program inchisoare, #Becali gratiere Basescu , #condamnat