Ce risca Steaua dupa condamnarea lui Becali - Urmeaza dezastrul?

Marti, 04 Iunie 2013, ora 18:58
3392 citiri
Ce risca Steaua dupa condamnarea lui Becali - Urmeaza dezastrul?

Condamnarea lui Gigi Becali a picat cum nu se putea mai rau pentru clubul Steaua. In pofida incercarilor oficialilor LPF de a scoate Steaua basma curata, echipa risca sanctiuni extrem de grave care ar putea duce la un adevarat colaps financiar.

Excluderea din cupele europene este principala grija a stelistilor dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca premierea este un act de coruptie.

Forul european va analiza in scurt timp cazul Stelei si poate decide excluderea ros-albastrilor din cupele europene. Thomas Giordano, ofiterul de presa al UEFA, a comparat situatia Stelei cu cea a lui Fenerbahce, club exclus din cupele europene pentru acte de coruptie.

Iar in fata UEFA, argumentul folosit de stelisti - acela ca Becali nu este patron si in acte - nu sta in picioare. Forul european asimileaza persoanele apropiate clubului ca fiind oficiali si, in plus, vicepresedintele Stelei din acel moment, Teia Sponte, a fost si el condamnat in acest caz.

Excluderea Stelei din Europa ar insemna o lovitura teribila pentru conturile clubului. In momentul in care Becali a fost incarcerat, oficialii estimau ca echipa se va autofinanta din banii de la UEFA pe perioada arestarii. Numai ca situatia s-ar putea schimba rapid.

Practic, fara banii din Liga Campionilor, Steaua ar trebui sa se descurce cu un buget anual de 5 milioane de euro, jumatate fata cel din anii precedenti.

Demisioneaza Reghecampf?

Plecarea lui Laurentiu Reghecampf revine in actualitate dupa decizia ICCJ. Sotia antrenorului Stelei, Anamaria Prodan, a afirmat, luni seara, ca motivul pentru care Reghecampf a acceptat sa ramana il reprezinta parcursul european. Dar cum Steaua risca sa fie exclusa din Liga Campionilor, situatia se poate schimba, mai ales ca Lokomotiv Moscova l-a ofertat.

In plus, mai multi jucatori importanti ar putea parasi Steaua in urmatoarea perioada, in cazul in care echipa va fi exclusa.

In plan intern, oficialii LPF s-au antepronuntat si au anuntat ca nu vor retrograda Steaua deoarece faptele s-au prescris.

Becali, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in cazul Valiza

Gigi Becali a fost condamnat marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu executare in cazul Valiza.

In plus, Becali isi va pierde si valiza in care se aflau 1,7 milioane de euro.

Alte condamnari din cazul Valiza:

- Victor Piturca (un an de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului)

- Teia Sponte (doi ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate)

- Alina Ciul si Radu Marino (cate un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului)

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist braşovean Liviu Corneliu Babeş are, după 35 de ani, o statuie care aminteşte de martiriul său. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a dezvelit, sâmbătă, la...
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi...
#Steaua caz valiza, #Gigi Becali condamnat, #retrogradare Steaua , #condamnat