Cum i-a luat Becali peste picior pe procurorii DNA: "Bunicul meu a inviat din groapa!"

Sambata, 25 Mai 2013, ora 19:27
5231 citiri
Cum i-a luat Becali peste picior pe procurorii DNA: "Bunicul meu a inviat din groapa!"

Gigi Becali a facut show la DNA, in 2007, cand a fost luat la intrebari de procurori despre schimbul de terenuri, dezavantajos pentru statul roman, pe care l-a facut cu fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, schimb pentru care amandoi sunt acum la puscarie.

Patronul Stelei a raspuns la majoritatea intrebarilor cu "nu stiu" sau "nu-mi amintesc", iar la un moment dat a inceput sa ii ia peste picior pe procurori, dupa care a spus ca nu mai rezista psihic si a plecat din sedul DNA, scrie Evenimentul Zilei.

Cotidianul citat prezinta cateva pasaje din interogatoriul lui Becali. De exemplu, cand i s-au cerut lamuriri in legatura cu actele pentru terenurile din Stefanestii de Jos, terenuri pe care Becali le-a oferit la schimb Ministerului Apararii desi existau procese de revendicare pe rol, Becali le-a raspuns procurorilor cu tupeu: "Nu mai tin minte si nu e problema dumneavoastra proprietatile pe care le detin".

La fel, la intrebarea procurorului DNA: "Precizati cine a modificat planul de situatie intocmit de MApN, in vederea perfectarii schimbului de terenuri prin inserarea unor mentiuni suplimentare, respectiv individualizarea suprafetei de 700 mp?" raspunsul oferit de Becali a fost: "Bunicul meu a inviat din groapa si dupa ce l-a facut, s-a dus iar in pamant!".

Mai mult, Gigi Becali s-a dat de gol la DNA despre combinatiile imobiliare facute cu "samsarii imobiliari", cum i-a catalogat chiar premierul Victor Ponta pe profitorii din tranzactii cu terenuri revendicate.

"Eu am facut sute de vanzari si cumparari, nu cunosc imprejurarile, nici nu am stiut pana acum trei luni ca Babiuc are o fata, cand am vazut in presa, iar suprafata asta de 700 metri, semnam in doua secunde si plecam. De vanzarile de terenuri se ocupau cateva zeci de persoane, nu-mi amintesc numele acestora. Am cumparat 300 - 400 de ha la un pret de 10 ori mai mic in acea perioada, parte din ele le aveti depuse de mine la dosar... Precizez ca tinerilor si saracilor am inteles sa le vand la un pret mai mic," s-a laudat Becali fara sa isi dea seama ca se da de gol.

Conform actelor aflate la dosar, in momentul in care procurorii au inceput sa puna intrebarile sensibile, Becali a oprit interogatoriul. "Nu mai tin minte. Intrucat nu mai suport psihic continuarea audierii, solicit continuarea declaratiei la o alta data, pentru care solicit sa fiu citat procedural", a cerut patronul Stelei.

Gigi Becali a fost condamnat saptamana trecuta la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare, fiind acum incarcerat la Jilava in aceeasi celula cu fostul ministru Victor Babiuc si generalul Dumitru Cioflina, ambii condamnati in acelasi dosar.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....