Deputat PSD: Mi-a fost mila de Becali. Cum si cand ar putea fi gratiat patronul Stelei

Marti, 21 Mai 2013, ora 19:56
4308 citiri
Deputat PSD: Mi-a fost mila de Becali. Cum si cand ar putea fi gratiat patronul Stelei
Foto: Cdep.ro

Vicepresedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, social-democratul Ciprian Nica, a comentat o posibila gratiere a lui Gigi Becali, aratand cand si de ce ar putea avea loc aceasta. Totodata, deputatul a marturisit ca l-a "durut" si i-a fost mila de finantatorul Stelei, dupa pronuntarea sentintei.

Intrebat daca fostul deputat ar putea fi gratiat de presedintele Traian Basescu, social-democratul a raspuns: "Bineinteles ca poate sa fie gratiat. Cine nu poate sa fie gratiat de presedintele Romaniei? Indiferent ca e Basescu sau ca e altcineva".

"Nu pot sa intru in detalii, ca inseamna sa intru pe alte chestiuni, eu nu vreau sa comentez solutia instantei supreme. Buna, rea, e instanta suprema. Dar, pe procedura si pe anumite fapte - ca are mama mai in varsta, ca are si copil minor in familie, ca sunt anumite chestiuni, un comportament care totusi n-a mai fost antisocial, n-a creat fapte antisociale, nu a comis crime, nu este un pericol public - eu cred ca i se poate da o gratiere. N-o va obtine asa repede", a sustinut Ciprian Nica, pentru Ziare.com.

Totodata, intrebat cand ar putea fi posibila o anulare a pedepsei, acesta a precizat: "Nu stiu, poate la toamna, in vara asta n-o vad posibil".

Deputatul PSD a sustinut ca "la noi nu prea s-a mai mers pe gratieri", afirmand ca, de cand a facut ultima gratiere fostul presedinte Ion Iliescu, inainte de a-si incheia ultimul mandat, in 2004, nu s-a mai facut nicio gratiere, cu toate ca Traian Basescu a facut mai multe gratieri, in cele doua mandate de presedinte.

"Nu se pune azi problema cu gratierile. (...) Nu cunosc procedura, dar dureaza cateva luni", a mai declarat parlamentarul PSD.

Ciprian Nica: M-a durut de Becali, ca om

Deputatul PSD si-a exprimat parerea de rau pentru fostul europarlamentar, condamnat la trei ani de inchisoare.

"Mie, ca om, imi pare rau pentru Gigi Becali, ce s-a intamplat. Ma doare, ma doare pentru el ca om. Pentru ca el arbora o anumita imagine in public, cand era cu camerele de luat vederi. Dar in momentul in care statea de vorba cu noi, colegial, era alt om, era omul ala simplu, cu care vrei sa stai de vorba. Si un om de suflet.

Eu l-am cunoscut si in ipostaza asta si mi-a placut, dar si la televizor, in afara de faptul ca iti creeaza la un moment dat impresia ca are ceva, pe undeva, intr-o circumvolutiune, e un tip ok, a reusit in afaceri.

Asta cu condamnarea nu-i problema mea, ma doare de el ca om. Iar ieri efectiv mi-a fost mila. Ieri cred ca a imbatranit cu cinci ani, cat a stat acolo, la noi la comisie, si astepta sentinta. Asta a fost senzatia mea, ca a imbatranit cu cinci ani, pe loc, deodata o schimbare. Nu se astepta nici el. A luat prin surprindere pe multa lume, inclusiv pe mine", a mai declarat vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, din care a facut parte si finantatorul Stelei.

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare: Asta e tara lui Satan!

Gigi Becali a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii. Judecatorii au contopit pedeapsa cu cea din dosarul sechestrarii de persoane, astfel ca deputatul va fi nevoit sa stea trei ani dupa gratii. Instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care Becali a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

Gigi Becali a cerut gratierea de la Traian Basescu

Imediat dupa pronuntarea sentintei, omul de afaceri a marturisit ca s-a gandit imediat la posibilitatea de a-i cere gratierea presedintelui Traian Basescu. Marti, fostul deputat si-a mandatat avocatii sa ceara anularea pedepsei cu inchisoarea.

Intrebat ce motive ar justifica gratierea lui Becali, unul dintre avocatii acestuia, Gheorghe Mateut, a spus ca atat comportamentul general al condamnatului, cat si consectintele negative asupra sa si a familiei sale reprezinta temeiuri pe baza carora fostul deputat ar putea fi gratiat de seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Ciprin Nica condamnare Becali, #Ciprian Nica gratiere Becali, #Gigi Becali gratiere, #Gigi Becali condamnat inchisoare, #conditii gratiere Becali , #condamnat