"Free Gigi", sansa lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 23 Mai 2013, ora 23:59
8706 citiri
"Free Gigi", sansa lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Nu am urma de simpatie pentru Gigi, in general, iar de cand a ajuns dupa gratii nici cea mai vaga empatie cu situatia grea prin care trece omul Becali.

De altfel, nici nu cred ca ar fi cazul, fostul cioban e invatat atat de bine cu mediul si oamenii din zona penitenciarului Rahova, incat e greu sa ti-l imaginezi pe "razboinicul luminii" traind cine stie ce drama interioara intre peretii celulei.

Nu stiu cati suntem cei care nu ne umezim ochii si nu ne tremura vocea de emotie cand vorbim despre ce-o manca oare marele patron al Stelei dupa gratii, dar daca e sa te iei dupa capetele clanurilor prezente prin studiourile TV, ai crede ca cel putin jumatate dintre romani bocesc disparitia lui Gigi din fata camerelor de televiziune.

A fost atat de nociva aceasta infuzie non-stop de becalism din presa ultimilor 14 ani, ca e inutil sa reluam fie si cateva dintre motivele pentru care o pauza e binecuvantata.

Nu e vorba doar de lipsa de subiecte, de prostie sau interese personale in campania pe care o vedeti derulandu-se la TV. Sunt convins ca printre personajele care il jelesc de dimineata pana seara se numara si unii care il indragesc si il apreciaza sincer. Asa cum aproape aceleasi personaje boceau la Nastase cultura, inteligenta si educatia nemaivazute si nemaiauzite, tot ei isi rup camasa de durere in fata umanitatii, bunatatii crestine si inimii largi cu care Gigi ar fi blagoslovit mii si mii de amarati.

Ei, ca si in cazul lui Nastase, au gasit repede de ce sa se lege in speta juridica pentru a-si plange cu dovezi binefecatorul spiritual. Auzim poezia recitata incontinuu: cinci judecatori de acelasi rang l-au achitat, cum sa vina trei si sa le intoarca decizia celor dintai la 180 de grade?

Trebuie sa fie ceva putred aici...spun aceiasi apostoli ai bunului crestin inchis doar "ca sa isi faca Romania imagine buna pentru urmatorul raport MCV pentru intrarea in Schengen".

I-am privit intotdeauna altfel pe toti cei care, de-a lungul timpului, au gasit resurse si motive sa-i cante in struna acestui cioban cu comportament de adolescent in plina criza de personalitate. Si nu au fost putini. In ultimii ani, de cand a intrat in politica, numarul acestora a tot crescut, nu scazut.

Iubit de Basescu, simpatizat de Victor Ponta si indragit de Crin Antonescu, Becali i-a cucerit pe toti, pana la ultimul, fie si doar pentru ca nimeni nu risca sa piarda din capitalul de imagine certandu-se cu "nebunul" din Pipera.

Insa imaginati-va ce ar putea sa insemne "Free Gigi" peste un an si cateva luni, adica exact inainte de alegerile prezidentiale. Cand Traian Basescu isi va putea cumpara iar simpatia populara semnand decretul de gratiere, la fel cum a facut si Ion Iliescu in ultimele zile de mandat, in 2004, cu Miron Cozma.

Iar cu eliberarea lui Becali, Traian Basescu va inclina balanta decisiv in favoarea candidatului pe care il va sprijina in cursa pentru Cotroceni.

Constient de importanta pe care ar putea sa o capete in timp, mai ales intr-un an de publicitate in lipsa - cum doar televiziunile stiu sa faca, Crin Antonescu si-a declarat si el toata simpatia pentru "razboinicul luminii".

Jocurile pe care Traian Basescu le poate tese cu Becali peste un an, de exemplu, cand proaspat eliberat Becali poate face "marturisiri bomba", ar putea influenta decisiv chiar rezultatul prezidentialelor.

Depinde de cata simpatia se va bucura Gigi la anul si pana unde vor fi dispusi sa mearga politicii pentru a mai castiga un pumn de voturi. Si puterea. Din acest unghi, Becali devine dupa gratii mai important decat a fost vreodata in libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Gigi Becali incredere romani, #Becali simpatie Ponta Antonescu, #Becali voturi romani alegeri , #condamnat