Gigi Becali a cerut gratierea de la Traian Basescu

Marti, 21 Mai 2013, ora 13:33
7581 citiri
Gigi Becali a cerut gratierea de la Traian Basescu

Gigi Becali a cerut gratierea din partea presedintelui Traian Basescu, prin intermediul unei cereri formulate de avocatul omului de afaceri, Gheorghe Mateut.

Intrebat ce motive ar justifica gratierea lui Becali, avocatul acestuia a spus ca atat comportamentul general al condamnatului, cat si consectintele negative asupra sa si a familiei sale reprezinta temeiuri pe baza carora fostul deputat ar putea fi gratiat de seful statului.

"In primul rand, este vorba despre faptul ca s-a supus voluntar mandatului de executare a pedepsei. Mai vorbim si despre comportamentul general, personal, al celui condamnat, din care trebuie sa rezulte ca executarea pedepsei nu mai este necesara. Comportamentul poate fi demonstrat de o serie de documente. Apoi, mai este vorba de consecintele negative asupra condamnatului, familiei, companiei, a clubului sportiv Steaua", a spus avocatul, la Realitatea Tv.

Gigi Becali declarase inca de luni, dupa aflarea sentintei sale, ca va cere gratierea din partea presedintelui Traian Basescu, mentionand ca se simte tradat de statul roman.

Intrebat daca se pune astfel la dispozitia lui Traian Basescu, desi anterior era impotriva sefului statului, Becali a spus: "Dar de ce sa nu? Si care e treaba? Ce, mi-e rusine? Mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act crestinesc, ti-e rusine sa-l ceri? Sau ce, daca-l face, un act crestinesc, ii e rusine?".

Becali a spus ca va face orice pentru a fi liber.

"Toate demersurile pe care le pot face - smerenie, orice - le voi face pentru ca sa fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele daca cer. Se poate? E legal? Se intampla sa ceri presedintelui gratierea? Eu o cer. Vrea - bine, nu vrea sa o dea - iar bine", a mai spus Becali.

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare: Asta e tara lui Satan!

In schimb, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a afirmat ca procedura gratierii este una complicata.

"Sigur, e dreptul oricarei persoane condamnate sa ceara aceasta gratiere, dar e o intreaga procedura care trebuie urmata. Repet, asta-i o declaratie de intentie, n-am vazut inca cererea de gratiere. (...) Se face o analiza, e o procedura complicata cu gratierea, nu decide pur si simplu presedintele, asa ca e Gigi Becali sau ca e X sau e Y! Se fac niste analize, e un dosar intreg acolo, se iau niste avize si in final, sigur, presedintele e cel care decide. Dar e greu de analizat parcursul asta, inainte sa stii ce contine dosarul respectiv", a declarat consilierul prezidential, marti.

Lazaroiu despre eventuala gratiere a lui Becali: Procedura este complicata

Gigi Becali a fost condamnat, luni, de catre instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare.

Cate doi ani dupa gratii cu executare au primit si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, si fostul sef al Marelui Stat Major, Dumitru Cioflina.

Citeste si:
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Mă simt înșelat. N-ar fi prima oară când mi se întâmplă, doar că de astă dată cel care mi-a facut-o are funcția supremă în stat. L-am votat de două ori. Prima dată am zis că nu...
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut din nou scandal în Parlament miercuri, 27 octombrie, după ce Simona Spătaru (USR) le-a cerut colegilor să voteze pentru obligativitatea certificatului...
Sursa: Ziare.com