Gigi Becali, in presa externa: Homofob si flamboaiant

Marti, 21 Mai 2013, ora 12:16
4533 citiri
Gigi Becali, in presa externa: Homofob si flamboaiant
Foto: Arhiva

Condamnarea lui Gigi Becali este considerata de presa internationala ca un nou semnal din partea Romaniei privind dorinta de a lupta cu marea coruptie. Jurnalistii straini au mentionat de asemenea comportamentul homofob al proprietarului echipei Steaua.

Gigi Becali este unul dintre numele grele care au primit condamnari, intr-o tara ce incearca sa demonstreze ca poate sa se bata cu coruptia la nivel inalt, noteaza Reuters.

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare: Asta e tara lui Satan!

Agentia mentioneaza ca "Uniunea Europeana, la care Romania a aderat in 2007, monitorizeaza sistemul acesteia de justitie si a cerut in mod repetat sa dea dovada de hotarare in cazul oficialilor suspectati de coruptie", si ofera apoi detalii despre cazul care a dus la condamnarea lui Becali.

"(...) Flamboaiantul fost cioban, care a infuriat grupurile pentru apararea drepturilor omului cu opozitia publica fata de homosexuali si minoritati, a castigat un loc in Parlament pe listele coalitiei de stanga ce conduce tara din decembrie, fiind membru al comisiei juridice", subliniaza Reuters.

Jurnalistii aduc aminte in acest context si de cazul lui Adrian Nastase, "care a fost eliberat recent din inchisoare", insa "multi dintre oficialii condamnati in acesti ani au primit pedepse cu suspendare sau sunt liberi, tragand de timp cu apelurile in justitie".

Becali, dupa condamnare: Nu trimiteti mascatii! Ma predau. O sa merg la CEDO

Agentia spaniola EFE, citata de superdeporte.es, prezinta detaliile afacerii care l-a dus la inchisoare pe Becali si pune accent pe declaratiile acestuia, imediat dupa aflarea verdictului.

"Nu credeam ca se poate intampla asa ceva. Cum sa distrugi o familie in halul asta pentru ca ai facut un schimb de terenuri acum 16 ani? Asta e tara lui Hristos? Asta e tara lui Satana", redau jurnalistii spanioli.

Steaua cere oficial "dreptate pentru George Becali"

Si presa sportiva din Germania preia noutatile din Romania legate de Becali. Sportal.de aduce aminte si de pozitiile homofobe ale afaceristului roman, cu precadere cele din toamna anului trecut, cand a declarat ca nu va accepta homosexuali la clubul sau.

"In aprilie, Curtea Europeana a decis ca Steaua ar putea fi trasa la raspundere din cauza declaratiilor discriminatorii ale proprietarului sau", mai aduc aminte jurnalistii germani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gigi Becali presa externa, #Gigi Becali homosexuali, #Gigi Becali Romania coruptie , #condamnat