Ponta: Simpatia pe care o am pentru Becali nu are nicio legatura cu justitia

Marti, 21 Mai 2013, ora 10:49
3124 citiri
Ponta: Simpatia pe care o am pentru Becali nu are nicio legatura cu justitia

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca simpatia pe care o are pentru Gigi Becali, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, nu are nicio legatura cu justitia.

"Simpatia mea nu are nicio legatura cu justitia, mi-am exprimat o parere personala, despre sentinte nu am voie sa vorbesc. Judecatorii nu se uitau la televizor ca sa vada daca simpatizez eu un inculpat sau nu. Sentintele nu reprezinta treaba mea ca prim-ministru. Nu imi pare rau ca l-am inclus pe listele USL pe Becali, stiu ca a fost condamnat pentru o fapta petrecuta cu multi ani in urma", a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat, luni, inainte de pronuntarea sentintei, ca nu stie in ce dosare este implicat Gigi Becali, dar ca il simpatizeaza pe patronul Stelei.

"O fi fost evaziune fiscala sau nu, nu stiu, banuiesc ca nu e ceva care s-a intamplat acuma, e ceva destul de vechi. In rest, n-am voie sa vorbesc de dosare. Recunosc ca am o simpatie pentru domnul Becali, pe care l-am vazut fugarit de dumneavostra (n. red. - jurnalistii) toata ziua si, repet, imi manifest o simpatie personala", a spus atunci prim-ministrul.

Deputatul Gigi Becali, a fost condamnat, luni, de catre instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii.

Prima reactie a acestuia a fost sa anunte presa ca va ataca decizia ICCJ la CEDO si ca regreta ca nu mai este europarlamentar.

"Asta e tara lui Satan (...) Asta nu e tara de stat", a spus Becali.

In plus, in cadrul sentintei date luni, judecatorii au hotarat sa le dea doi ani dupa gratii cu executare si fostului ministru al Apararii, Victor Babiuc, si fostului sef al Marelui Stat Major, Dumitru Cioflina.

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare: Asta e tara lui Satan!

Care sunt acuzatiile

Patronul Stelei a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii. Judecatorii au contopit pedeapsa cu cea din dosarul sechestrarii de persoane, astfel ca deputatul va fi nevoit sa stea trei ani dupa gratii. Instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care Becali a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

De asemenea, Gigi Becali a primit si pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi civile timp de cinci ani, dupa executarea celei cu inchisoare. Astfel, Becali nu va mai putea candida si nici nu va putea ocupa functii publice.

Becali, Babiuc si Cioflina au fost dusi la Penitenciarul Rahova

Nu in ultimul rand, instanta a hotarat mentinerea sechestrului pe bunurile celor trei condamnati, obligandu-i sa plateasca si cate 25.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina vor fi nevoiti sa plateasca in solidar si 421.280 de dolari sau echivalentul in lei, plus dobanda calculata incepand cu 5 octombrie 1998. In plus, vor trebui sa plateasca in solidar 448.378 de dolari sau echivalentul in lei, plus dobanda adunata din 1999.

Cei trei condamnati au fost dusi la Penitenciarul Rahova.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....