Becali, audiat in dosarul Valiza - un nou termen in proces pe 18 aprilie

Luni, 14 Martie 2011, ora 13:56
1230 citiri
Becali, audiat in dosarul Valiza - un nou termen in proces pe 18 aprilie
Foto: livenews.ro

Finantatorul FC Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a fost audiat, luni, de catre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul "Valiza".

Gigi Becali a vorbit despre meciul dintre CFR Cluj si U Cluj si despre banii pe care i-ar fi promis jucatorilor de la Universitatea Cluj in cazul in care ar fi castigat meciul cu rivalii lor.

"A fost un martor, care nu stiu daca o sa vina sa vorbeasca - el spunea ca vine - care a fost de fata cand s-a vorbit de "blatul" dintre CFR Cluj si U Cluj. Din ce stiu exista si fotografii cu cei 800.000 de euro ce trebuiau dati. Cand martorul a vrut sa spuna la procurori astea, l-au oprit. Nu stiu daca o sa vina la instanta", a declarat Becali.

El a aratat ca ar fi existat discutii intre Anton Dobos si Ioan Andone si ca a aflat ca s-a discutat aranjarea meciului dintre U Cluj si CFR Cluj pentru suma de 800.000 euro.

Din aceasta cauza, Gigi Becali l-a trimis "de urgenta" pe Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua Bucuresti, cu o suma mai mare sa-i convinga pe jucatorii U Cluj sa-si joace corect sansa.

Gigi Becali a spus ca banii erau dati jucatorilor doar daca ar fi castigat, insa dupa ce a aflat ca au pierdut l-a chemat pe Teia Sponte inapoi.

"Oricum nu vroiam sa le dau toti banii. A fost ca sa vada jucatorii, ca sa nu faca blat", a mai afirmat George Becali.

Instanta a acordat un nou termen in proces pe data de 18 aprilie si a formulat o adresa catre Victor Piturca pentru a se prezenta la ICCJ in vederea audierii.

De asemenea, la termenul urmator vor fi audiati zece martori din rechizitoriu.

Procesul "Valiza" a inceput in 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, insa pe 6 octombrie magistratii clujeni au admis cererea de declinare a competentei catre ICCJ, avand in vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obtinut-o pe parcurs.

Pe 18 decembrie 2008, finantatorul clubului "Steaua", George Becali, si antrenorul de atunci al echipei nationale de fotbal, Victor Piturca, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in dosarul "Valiza".

Becali este acuzat de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar Victor Piturca, de favorizarea infractorului, in legatura cu infractiunile de coruptie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gigi Becali dosar Valiza, #rechizitoriu martori audiati , #DNA