Becali, reaudiat de DNA in dosarul lui Puiu Popoviciu

Joi, 17 Martie 2016, ora 18:33
2374 citiri
Becali, reaudiat de DNA in dosarul lui Puiu Popoviciu

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi, sa admita cererea procurorilor DNA de il reaudia pe George Becali in dosarul in care omul de afaceri Gabriel Popovicu este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in legatura cu retrocedarea unui teren din zona Baneasa.

"Incuviinteaza cererea de reaudiere a martorului Becali George formulata de reprezentanta Ministerului Public. Se citeaza martorul Becali George cu avertisment de aplicare a amenzii judiciare in cuantum de 500 de lei in caz de neprezentare", au anuntat judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.

Totodata judecatorii au decis amanarea discutarii "cererilor de emitere a unei adrese catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie pentru a comunica institutia care a pus in executare mandatele de interceptare formulate de aparatorii alesi ai inculpatilor Serban Ilie Cornel, Popoviciu Aurel Gabriel si Bejenaru Andrei Mihai".

Procurorii au cerut, luni, la termenul de judecata din dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, ca finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, sa fie audiat din nou, dupa ce si-a schimbat declaratia in aceasta cauza.

Becali ar putea fi reaudiat in dosarul Popoviciu (Video)

Avocatii din dosar s-au opus solicitarii DNA, insa judecatorul le-a dat la dispozitie 72 de ore, timp in care sa studieze precizarile pe care finantatorul Stelei le-a facut la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in legatura cu schimbarea declaratiilor din dosar.

DNA a deschis un dosar penal pe numele lui Gigi Becali, iar saptamana trecuta procurorii i-au adus la cunostinta invinuirile. Acesta este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului dupa declaratiile date in dosarul in care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in legatura cu retrocedarea unui teren din zona Baneasa.

Gigi Becali, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului (Video)

Este vorba despre declaratia pe care a dat-o George Becali in fata judecatorilor la data de 15 februarie 2016, fiind relatate informatii diferite de cele din marturia pe care a depus-o initial in dosar. Urmatorul termen in dosarul lui Gabriel Popoviciu are loc pe data de 31 martie.

Citeste si:
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook. Atașând...
Sursa: MEDIAFAX