Condamnari sau circ la campionatul de fotbal ce continua la DNA?

Vineri, 09 Mai 2008, ora 07:05
3921 citiri
Condamnari sau circ la campionatul de fotbal ce continua la DNA?

Dupa ce sfarsitul campionatului romanesc de fotbal s-a terminat cu audieri la DNA, politicienii se intreaba daca de aceasta data vom avea mai mult circ sau mai multe condamnari.

"Daca ma uit la ceea ce s-a intamplat din 2004 si pana acum spun ca vom avea mai mult circ si mai putine condamnari. Pana in 2004 n-am avut circ, ci mai multe condamnari", a acuzat deputatul PSD Dan Mihalache, invitat la o emisiune a Realitatea Tv.

"Ce mi se pare important in cazul Becali, dincolo de capatul de ata, poate ca ar fi momentul sa deschidem si o dezbatere in fotabalul romanesc in legatura cu sponsorizarile", a adaugat deputatul social-democrat.

La randul sau, vicepresedintele PD-L Florin Popescu a spus ca in fotbal totul este posibil. "Suma mi se pare fabuloasa, este o oferta generoasa, este chiar foarte mare. Este cat castiga un om normal intr-o viata. N-avem voie sa facem tranzactii cu sume de o asa factura. Dar in fotbal totul e posibil", considera Popescu.

Valiza cu un milion sapte sute de mii de euro aduce prejudicii de imagine echipei Steaua

Florin Popescu a mai precizat ca "valiza cu un milion sapte sute de mii de euro aduce mari prejudicii de imagine celui mai performant club de fotbal din Romania".

Totodata, Dan Mihalache si-a exprimat speranta ca DNA va face lumina in acest caz. "Cred sau sper ca de data aceasta vom ajunge sa desiram firul pentru a vedea care este capatul lui. Si mie mi se pare ca un million sapte sute de mii de euro purtati la plasa este o suma prea mare", a apreciat social-democratul.

Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru l-a acuzat pe Gigi Becali de sfidare. "Gigi Becali ne sfideaza pe toti din 2002, 2003, dand bani in stanga si in dreapta, spunand ca sunt banii lui. Sper ca DNA sa-si faca treaba", a acuzat Sandru, adaugand ca "Becali ar fi putut sa-si sustina echipa legal", nu prin frauda.

DNA ajunge la limita rabdarii celor care iubesc dreptatea

Vicepresedintele PC si totodata presedintele Comisiei Juridice din cadrul Parlamentului Romaniei Sergiu Andon crede ca "DNA ajunge la limita rabdarii celor care iubesc dreptatea. [...] Trebuie si un rezultat concludent".

Pe de alta parte, Dan Mihalache a refuzat sa comenteze decizia DNA, tragand insa un semnal de alarma asupra faptului ca institutia "devine instrument politic".

"Cred ca institutiile statului au instrumentele necesare sa afle de unde au fost scosi acesti bani si poate ca vom afla in viitorul apropiat multe lucruri. Cred ca lui Gigi Becali i se apropie funia de para", a mai spus deputatul PSD.

"Sigur ca fotbalistul nu e functionar public. E clar un cap de ata penal aici. Cap din care se trag: tranzactia cu terenuri cu armata, evaziune fiscala. Simt ca exista clar un fir, un milion sapte sute de mii de euro in traista incalca bunul simt. Toate astea sunt in primul rand scandaloase", a tinut sa precizeze Sergiu Andon.

Finalul de la DNA: presa vrea flagrant, romanii vor un verdict

Despre finalul audierilor la DNA Lavinia Sandru a spus ca "pentru presa ar fi frumos sa se vada flagrantul, pentru romani sa se dea un verdict. Ne dorim ca la un moment dat DNA sa inceapa sa dea niste verdicte, sa stim: oamenii sunt vinovati sau nu. Sa stie tinerii romani daca vor sa fie Gigi Becali, sa nu se duca la scoala, sa nu faca facultati si sa aibe bani sa arunce cu ei".

In opinia lui Florin Popescu, "circul se face la circ, dosarele in instanta", insa recunoaste ca Romania trebuie sa aiba "o justitie". "La ora actuala, nu mai exista o reala separare a puterilor in stat", a conchis Popescu.

Miercuri seara, DNA Cluj a retinut cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de mii de euro, in restaurantul Aroma, de la periferia Clujului.

Potrivit unor surse ale DNA, cele cinci persoane fac parte din anturajul lui Gigi Becali, iar banii aveau sa ajunga la "U" Cluj, in cazul in care jucatorii "sepcilor rosii" nu pierdeau meciul cu CFR Cluj.

Printre cei cinci retinuti se afla si Tea Sponte, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Gigi Becali.

CFR Cluj a castigat, scor 1-0, intalnirea cu "U" Cluj si a devenit campioana editiei 2007/2008 a Ligii I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Perla lui Hagi la primul gol în SUA. Americanii au plătit 3 milioane de dolari și l-au trimis în liga a treia!
Perla lui Hagi la primul gol în SUA. Americanii au plătit 3 milioane de dolari și l-au trimis în liga a treia!
Enes Sali a fost transferat de Farul în SUA pentru 3 milioane de dolari. Puștiul talentat de Farul a avut însă un debut ezitant dar iată că acum a reușit să și înscrie. FC Dallas l-a...
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
Gigi Becali a anunțat că își face echipă pentru grupele cupelor europene fiind sigur că va câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, patronul FCSB a anunțat nume importante care...
#Steaua, #mita, #fotbal, #DNA, #campionat, #Gigi Becali , #DNA