Gigi Becali, dus cu mandat in instanta

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 17:35
7745 citiri
Gigi Becali, dus cu mandat in instanta

Un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti a dispus, luni, ca Gigi Becali sa fie citat cu mandat, la data de 15 februarie, pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu a fost trimis in judecata in legatura cu retrocedarea a doua terenuri din zona Baneasa.

La termenul de luni al procesului, procurorul de sedinta a solicitat judecatorului Ion Bogdan Tudoran reaudierea lui Gigi Becali ca martor, acesta fiind si cel care a depus un denunt in acest dosar.

Gigi Becali a mai fost chemat ca martor in proces la un termen din iulie 2014, insa el a refuzat atunci sa jure pe Biblia din instanta, sustinand ca nu era ortodoxa.

Milionarul Puiu Popoviciu, trimis in judecata de DNA

Pe 15 februarie este programat sa se desfasoare si ultimul termen in acest proces, in care Puiu Popoviciu a fost trimis in judecata, in decembrie 2012, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, precum si pentru dare de mita.

Puiu Popoviciu: Nu sunt in spatele arestarii lui Gigi Becali

In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata fostul sef al DGIPI Cornel Serban, Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al municipiului Bucuresti, Gabriel Toader, secretar Prefectura Bucuresti, Ioan Todiras, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Lizeta Minea, secretar Primarie Sector 1 si membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Gheorghe Petrulian, Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector in cadrul USAMV Bucuresti, Petru Pitcovici, sef Divizie Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din MAI si Andrei Mihai Bejinaru.

Potrivit DNA, in perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale, a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de omul de afaceri.

Ministerul Finantelor Publice s-a constituit parte civila in numele statului roman, solicitand revenirea terenului in suprafata de 224 ha in proprietatea publica a statului.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
schmit
rank 5
Fecali nu era Ortodoxxx??? bine cel putin ca Albanezul de Gorj este