Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Becali, despre Iliescu: Un om destept, dar a stat de partea lui Satana

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 23:20
4136 citiri
Becali, despre Iliescu: Un om destept, dar a stat de partea lui Satana
Foto: Cotidianul

George Becali, europarlamentar, a comentat marti declaratiile lui Ion Iliescu privind constituirea Miscarii Populare, pe care o asemana cu miscarile extremiste ale lui Adolf Hitler. Becali a declarat ca Iliescu este "un om destept", insa ca, in vremea regimului comunist, "a stat de partea lui Satana".

Intrebat ce parere are despre Miscarea Populara, inregistrata la OSIM de fiica presedintelui, Ioana Basescu, Gigi Becali a declarat ca ii place denumirea, insa ca nu are vreo legatura cu noua formatiune.

"La Consiliul National al PNG, am sustinut ca mi-a placut denumirea Miscarea Populara, am bagat de la mine - totul pentru tara -, insa asta nu inseamna ca am avut vreo relatie sau vreo legatura cu Miscarea Populara", a declarat Gigi Becali, la Realitatea TV.

Intrebat ce formatiune ar sustine, daca se implica din nou in politica, liderul Partidului Noua Generatie a adaugat ca nu ar putea niciodata sa mearga spre stanga.

"N-as putea sa ma duc niciodata spre stanga, mai ales ca Victor Ponta spune interzis la dreapta. Eu ma trag dintr-o familie care a facut zeci de ani de puscarie pentru dreapta. Eu am cateva procente, daca e sa fie folositoare cuiva, vor fi folositoare unei miscari de dreapta", a declarat Gigi Becali.

Intrebat ce parere are despre comentariile lui Ion Iliescu privind Miscarea Populara, care a asemanat formatiunea cu una dintre gruparile fondate de Adolf Hitler, Gigi Becali a spus ca il stimeaza pe fostul presedinte, insa ca ceea ce spune este "total pe dinafara si eronat".

Iliescu, despre Miscarea Populara: Si Hitler a inceput cu asa ceva

"Daca ne apucam acuma si discutam in privat, domnul Iliescu e un om pe care il admir, un om destept, dar e de stanga, asa a fost nascut, are stanga in sangele lui. (...) Istoria, atat de putina cat stiu eu, in comparatie cu dansul, e mai utila omenirii si mult mai placuta lui Dumnezeu", a spus Becali.

Europarlamentarul a continuat prin a spune ca, in ceea ce priveste miscarile politice, "miscarea de dreapta a fost cea care a infundat puscariile comuniste".

Becali a amintit de "acatistul sfintilor marturisitori romani din inchisori, pe care nici prigoana, nici temnita nu i-au ingrozit, ci cu tarie au stat impotriva uneltirilor Satanei".

"Toata floarea Romaniei a stat in puscariile comuniste si a stat impotriva uneltirilor Satanei, iar Iliescu a stat de partea cealalta a baricadei si a stat de partea lui Satana, sa ne lase Iliescu cu uneltirile", a declarat Becali.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru Ziare.com ca proiectul pregatit de PDL, cel al Miscarii Populare, se aseamana cu miscari extremiste de dreapta din anii '30, precum cea nazista.

"Seamana cu miscarea anilor '30, cand se apela la formule din astea. Si Hitler a inceput cu asa ceva, si legionarii au inceput cu miscari asa-zis populare", a declarat Iliescu, pentru Ziare.com.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Gerge Becali, #Becali Iliescu Satana, #Becali Iliescu destept , #europarlamentar