Becali, despre WikiLeaks, relatia cu Basescu si prezidentialele din 2014

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 22:58
5259 citiri
Becali, despre WikiLeaks, relatia cu Basescu si prezidentialele din 2014
Foto: Realitatea TV

Omul de afaceri si europarlamentarul Gigi Becali, invitat in studio de o televiziune de stiri, a oferit miercuri un show tipic personajului: a glumit si i-a amenintat voalat pe moderatori, a povestit cum a dansat la o nunta cu Traian Basescu si sotia acestuia, a acuzat uneltele Satanei ca l-au incarcerat in 2009 si a anuntat ca va candida la prezidentialele din 2014.

Pretextul invitatiei la Realitatea TV au fost telegramele publicate de WikiLeaks in care finantatorul Stelei este prezentat drept unul dintre cei mai influenti oameni din Romania.

"Acolo (in telegramele WikiLeaks - n.red.) nu se mentioneaza ca eu sunt oligarh. Ei spun ca eu sunt printre cei mai influenti oameni din Romania, in top 5. (...) Nu am de ce sa fiu suparat, sunt onorat ca ambasadorul american si-a amintit de mine si ma mandresc ca am aparut. Trebuie as fiu onorat de aceasta postura", s-a impaunat Becali.

Omul de afaceri a povestit din nou cum a adunat avere si s-a batut cu pumnul in piept ca nu a facut nimic ilegal.

"Eu ma jur ca n-am vandut macar un rulment, dar daca macar am vandut, sa spunem ca am vandut si ca erau furati rulmentii, inseamna ca sunt un super-geniu daca nu m-a prins nimeni (...) Daca ma duceam cu un dolar in Turcia, veneam si luam in Romania pana la 15 dolari. Am adus si 10 camioane de pixuri si cateva camioane de sapun si walkman-uri de alea. Iar acei bani i-am investit in imobiliare, a fost asta cadou de la Dumnezeu. Eu luam teren ca sa fac pentru animale agricultura, ca pe vremea aia nu stiam cat de destept sunt si sa ma apuc de afaceri cu imobiliare, luam teren pentru ferme", a spus Becali mandru.

Dosarul penal de la MApN

Cand a venit insa vorba despre schimbul de terenuri cu MApN, mentionat de WikiLeaks si pentru care omul de afaceri are un dosar penal, Becali s-a infuriat pe unul dintre jurnalistii din studio, Catalin Striblea, care ii punea intrebari legate de relatiile lui cu fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, si a amenintat ca pleaca din emisiune.

"Pai ce, esti procuror sa-mi pui intrebari de astea? Pe mine nu ma poate infunda nimeni si nu ma poate ameninta nimeni cu un dosar, pentru ca, intr-un dosar, ca sa-ti fie frica trebuie sa fie si adevarat. Da, i-am oferit lu' fiica-sa teren de 700 de metri patrati. La tine in batatura i-am oferit. Pentru ce s-ar sinchisi diplomatii americani sa faca atata ancheta? Au luat de pe presa romaneasca si au pus pe WikiLeaks", a afirmat, incisiv, Gigi Bacali, amenintand ca daca ii pun intrebari incomode jurnalistii de la Realitatea TV ar putea avea soarta Oanei Stancu si a lui Adrian Ursu, care au fost dati afara si au ajuns la Antena 3.

Pe de alta parte, Becali a declarat ca a vazut si stie ca, odata cu schimbarea conducerii postului, Realitatea TV este acum favorabila Puterii si, de aceea, a acceptat sa vina in emisiune. In plus, europarlamentarul a sugerat ca cei care nu respecta linia noua a televiziunii vor avea soarta celor deja demisi.

Despre relatia cu Basescu

De asemenea, Becali a povestit un episod petrecut dupa arestarea sa, cand, afirma omul de afaceri, Basescu i-a trimis "un sol de pace", in persoana lui Adriean Videanu, pentru a-l asigura ca nu seful statului i-a comandat incarcerarea.

"Daca era Satana, imediat dupa alegeri, Traian Basescu ma putea strivi, dar mi-a trimis un sol de pace, adica a venit Videanu. Asta inseamna ca mi-a dat respect si pentru gestul asta eu toata viata ii port respect. Asa sunt eu. O sa-i fiu recunoscator toata viata lui Basescu. Putea sa ma calce si nu m-a strivit", a continuat Becali.

Totodata, eurparlamentarul a marturisit ca in prezent are o relatie foarte buna cu seful statului, amintindu-si ca a dansat cu acesta in hora la nunta unui consilier prezidential.

"E o relatie foarte buna. A fost la o nunta unde a fost Victor (n.r. - Victor Becali) nas. S-a casatorit o consiliera de la Cotroceni. Am jucat in hora cu sotia, cu domnia sa. Am schimbat cateva vorbe, am ras, am glumit", a adaugat omul de afaceri.

Totusi, Becali a tinut sa precizeze ca Traian Basescu "nu mai este asa vesel, nu mai are sentimente de prietenie, nu mai poate sa aiba energia aia pe care o avea la hora".

Planuri politice

In ceea ce priveste planurile sale de viitor in politica, europarlamentarul s-a declarat destul de sigur pe sine.

"Nu pot sa spun acum ce planuri am. Depinde de ce va fi in politica romaneasca. Cu siguranta la Presedintie voi candida, eu, candidatul de serviciu, pentru ca eu consider ca sunt mai bun decat toata pleava asta", a conchis europarlamentarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Gigi Becali relatie Basescu, #Gigi Becali europarlamentar, #becali scandal realitatea , #europarlamentar