Becali n-a mai fost de doua luni in Parlamentul European, dar tot la meci ar merge

Vineri, 09 Martie 2012, ora 20:11
1352 citiri
Becali n-a mai fost de doua luni in Parlamentul European, dar tot la meci ar merge
Foto: Romania Libera

Europarlamentarul George Becali a declarat, vineri, ca trebuie sa se decida daca va merge, luni, la Parlamentul European sau la meci, el precizand ca, desi inclina spre meci, trebuie sa mai mearga si pe la PE, unde nu a mai fost "de o luna si jumatate - doua".

Eurodeputatul a facut aceste declaratii intrebat daca va merge la Cluj-Napoca, pentru a asista la meciul programat, luni, de la ora 19.00.

"Am de ales intre a merge la Parlamentul European sau la meci, dar eu inclin spre meci. Dar trebuie sa mai merg si pe acolo, pentru ca nu am ajuns de o luna si jumatate - doua", a raspuns Becali.

El a mai spus ca are consilieri mai buni decat Monica Macovei sau Cristian Preda, astfel incat nu este nevoit sa mearga "tot timpul" la PE.

"Eu am trei birouri, unul la Starsbourg, unul la Bruxelles si unul aici, la palat. Eu primesc patru mii de euro pe luna de la Parlamentul European pentru intretinerea biroului de la palat. Consilierii mei sunt mai buni decat Monica Macovei sau Cristian Preda, asa ca nu trebuie sa merg tot timpul. Preda se duce la Parlamentul European pentru diurna de 300 de euro pe zi, dar eu nu am nevoie de ei", a completat Becali.

Europarlamentarii au circa 6.000 de euro lunar salariu, diverse indemnizatii, precum si o suma de aproape 18.000 de euro pentru a-si angaja, dupa ce criterii doresc, asistenti. Asemenea membrilor parlamentelor nationale, membrii PE primesc o serie de indemnizatii care au scopul de a acoperi cheltuielile pe care le fac pentru indeplinirea atributiilor.

Printre acestea figureaza indemnizatia pentru cheltuieli generale care vizeaza acoperirea cheltuielilor din statul membru in care se exercita dreptul de vot precum costurile de administrare a biroului membrilor, factura telefonica si taxele postale, achizitionarea, utilizarea si intretinerea echipamentului computerizat si telematic si costul calatoriilor.

Indemnizatia este redusa la jumatate in cazul membrilor care, fara o justificare adecvata, nu participa la jumatate din numarul sedintelor plenare pe parcursul unui an parlamentar (anul parlamentar incepe in septembrie si se incheie in luna august a anului urmator - n.r.). In 2009, valoarea indemnizatiei era de 4.202 euro lunar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Becali prezenta Parlamentul European, #Becali europarlamentar, #Becali meci Cluj , #europarlamentar