Gigi Becali, trimis in judecata pentru lipsire de libertate

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 15:46
4638 citiri
Gigi Becali, trimis in judecata pentru lipsire de libertate
Foto: Realitatea TV

Gigi Becali va fi judecat pentru trei infractiuni de lipsire de libertate, in dosarul sechestrarii hotilor masinii europarlamentarului fiind trimise in instanta alte cinci persoane, informeaza Parchetul General.

Bogdan Vlad, unul din avocatii lui Becali, a declarat, vineri, ca cel pe care il reprezinta sau isi va demonstra nevinovatia in instanta si ca el spera ca, pe baza probelor aduse de aparare, europarlamentarul va fi achitat de acuzatiile de lipsire de libertate.

Potrivit unui comunicat remis vineri, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Stefan Dediu, sub aspectul comiterii a trei infractiuni de lipsire de libertate, Catalin Otto Zmarandescu Mihai Mila si Niculaie Dumitrascu, pentru aceleasi infractiuni, Marcel Popa, care mai este acuzat de uz fara drept de arma neletala supusa autorizarii, si Romulus Dumitrescu, politist, sub aspectul comiterii a trei infractiuni de complicitate la lipsire de libertate si a unei infractiuni de favorizare a infractorului.

Gigi Becali a fost trimis in judecata pentru comiterea a trei infractiuni de lipsire de libertate.

Parchetul arata ca probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie, Dediu Stefan , Zmarandescu, Mila, Dumitrascu si Popa, instigati de Gigi Becali, "actionand impreuna si folosind violenta, le-au imobilizat si rapit pe partile vatamate N.T., M.S. si S.C.D. pe care le-au transportat, impotriva vointei acestora, intr-un local din orasul Voluntari, judetul Ilfov, sechestrandu-le aproximativ doua ore si supunandu-le la suferinte fizice si psihice".

Procurorii precizeaza ca inculpatii i-au obligat pe presupusii hoti sa scrie declaratii prin care recunosteau comiterea unei infractiuni. S-a mai retinut, totodata, ca inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalti in actiunea acestora de sechestrare a partilor vatamate, neluand masurile legale impuse de calitatea sa de politist.

Cauza a fost inaintata Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Intre timp, sapte persoane, implicate in furtul unor masini de lux, printre care se afla si cea a finantatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise in judecata pe 24 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Gigi Becali trimis judecata, #Becali sechestrare persoane, #Becali judecata , #europarlamentar