Becali, dat de gol de Hagi. Cum poate ramane patronul Stelei fara dreptul la munca - Interviu

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 15:36
9439 citiri
Becali, dat de gol de Hagi. Cum poate ramane patronul Stelei fara dreptul la munca - Interviu

Gica Hagi a dezvaluit ce face cu adevarat Gigi Becali la locul de munca de la Academia de Fotbal, iar patronul clubului Steaua risca sa ramana fara dreptul de a lucra in libertate, dar si sa revina la regimul juridic inchis.

Desi in contractul semnat de Academie cu Penitenciarul Poarta Alba se prevede ca Becali va presta munca necalificata, Gica Hagi a declarat ca acesta este un consilier ale "carui sfaturi fotbalistice sunt benefice".

Spusele lui Hagi i-ar putea agrava situatia lui Becali, in cazul in care se va dovedi ca prevederile contractuale nu sunt respectate, avertizeaza Florin Stoica, secretarul general al Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Hagi il da de gol pe Becali: ce face cu adevarat patronul Stelei la Academie

Acesta a prezentat conditiile in care Becali poate ramane fara dreptul de a munci in libertate, dar si modul in care patronul Stelei ar putea fi pedepsit.

Iata interviul acordat de Florin Stoica pentru Ziare.com:

Gica Hagi a declarat ca Gigi Becali ofera consultanta in domeniul fotbalistic. Ce se va intampla daca se va dovedi ca nu presteaza munca necalificata, asa cum este prevazut in contract?

Nu am idee ce este in contract, am informatiile vehiculate de presa, potrivit carora domnul Becali ar presta o munca necalificata. Din ce stiu, el coordoneaza activitatea unor detinuti la Academia Hagi. Cred ca a fost o simpla declaratie a lui Gica Hagi si atat.

Care ar fi insa pasii, daca s-ar dovedi ca lucrurile stau chiar asa cum a spus Gica Hagi?

I se atrage atentia domnului Becali ca este repartizat pentru o activitate si nu si-o indeplineste. Se discuta si cu domnul Hagi, i se atrage si dansului atentia. Daca nu este o abatere grava si nu paraseste grupul detinutilor se poate rezolva pe loc. Dar daca a iesit din grupul detinutilor i se face un raport de pedeapsa, i se retrage dreptul la munca si i se poate schimba chiar si regimul juridic.

Gica Hagi risca vreo pedeapsa?

Cu angajatorul nu vom mai incheia un contract de munca, dar de alte pedepse nu poate fi vorba pentru ca nu avem noi puterea necesara. Totusi, nu cred ca va fi cazul sa se ajunga la asa ceva, nici cu domnul Hagi, nici cu domnul Becali. Este in interesul domnului Becali sa respecte contractul pentru ca, pe langa bani, i se scad zile din pedeapsa.

Cum se verifica respectarea contractului?

Prin lege, conducerea penitenciarelor este obligata ca periodic, la o zi, o saptamana, o luna, sa verifice daca se respecta programul, traseul si activitatea. Ceea ce s-a si intamplat marti, cand la Poarta Alba si la Academie a avut loc o inspectie.

Care sunt celelalte abateri care il pot lasa pe Gigi Becali fara drept de munca in libertate?

Consumul de bauturi alcoolice si stupefiante, dar la domnul Becali nu este cazul. In plus, cea mai grava ar fi contactarea familiei, fizic sau telefonic.

Am inteles ca are un telefon mobil. Nu poate lua legatura cu familia?

Are dreptul la telefon mobil, insa doar pentru a pastra legatura cu penitenciarul. Aceasta este prevederea legii in cazul regimului deschis. Pe langa lege, desigur, poate lua legatura cu familia, insa o face pe riscul sau.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...