Becali, inca 6 luni de inchisoare - in total are de executat 3 ani si jumatate

Joi, 27 Iunie 2013, ora 18:07
10952 citiri
Becali, inca 6 luni de inchisoare - in total are de executat 3 ani si jumatate

Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca pedeapsa lui Gigi Becali sa creasca cu sase luni de inchisoare, pana la trei ani si jumatate in spatele gratiilor.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, anunta Antena 3.

Avocatii lui Gigi Becali facusera cerere pentru contopirea pedepselor, insa procurorii au cerut, joi, inca un an de inchisoare pentru omul de afaceri. In final, judecatorii au decis prelungirea pedepsei cu sase luni, ceea ce inseamna ca fostul politician va sta in inchisoare trei ani si jumatate.

"Contopire inseamna, in ultima analiza, o descontopire a tuturor pedepselor si o reevaluare in contextul acestor situatii. Tribunalul Bucuresti era singura instanta care are o viziune globala asupra tuturor pedepselor pe care le-a primit. Totul s-a desfasurat in conditii de legalitate, intr-un fair-play judiciar.

Instanta este suverana si n-avem nimic de comentat. Argumentul suprem pentru eliberare este ca exista practica judiciara in acest sens. In al doilea rand personalitatea domniei sale, are o familie, a facut fapte de caritate, a fost implicat in politica, iar prejudiciul a fost recuperat. Vom incerca sa atacam decizia luata de Tribunalul Bucuresti", a declarat avocatul lui Becali, Pavel Abraham, la Realitatea TV.

Gigi Becali se afla in inchisoare de pe 20 mai. Atunci a fost condamnat la doi ani de detentie in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.

Becali, scandal la tribunal: Daca merg la puscarie, tot neamul romanesc merge in iad

Initial, primise o condamnare de trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane, insa aceasta a fost schimbata in pedeapsa de trei ani cu executare.

Apoi, Becali a fost condamnat la o sentinta de trei ani cu executare in cazul "Valiza". Primele doua pedepse au fost contopite.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...