Becali ramane in regim semideschis: Cererea lui de a iesi zilnic din inchisoare a fost respinsa

Marti, 09 Iulie 2013, ora 20:35
11542 citiri
Becali ramane in regim semideschis: Cererea lui de a iesi zilnic din inchisoare a fost respinsa

Cererea lui Gigi Becali de a beneficia de un regim deschis de inchisoare, in locul unuia semideschis, a fost respinsa, marti, de Judecatoria Sectorului 5.

Decizia de marti a instantei este definitiva, iar o alta cerere mai poate fi facuta peste noua luni, cand Becali va fi executat o treime din pedeapsa.

Pentru a motiva cererea, omul de afaceri a spus ca si-ar dori sa munceasca si nu sa fie plimbat in duba: "Am facut cererea pentru familie".

Finantatorul Stelei a spus ca in continuare ar fi donat bani, cel putin pentru spitalul de oncologie pentru care strange bani Dan Puric, dar si pentru un azil de batrani care era in proiectul ministrului pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

Omul de afaceri i-a spus judecatorului care este programul sau din penitenciar, aratand ca acesta este bazat pe cititul cartilor de rugaciune, dar si a manualelor juridice si a Codului penal.

Gigi Becali se bucura de un sprijin de la fostul sau coleg din Parlamentul European, Corneliu Vadim Tudor, care a declarat, marti seara, ca va expune cazul finanatorului Stelei in Parlamentul European.

"Maine voi face un memoriu in toate limbile de circulatie internationala in care voi expune acest caz in Parlamentul European. Gigi a fost un membru onorabil al Parlamentului European. Sa vedeti ce va fi la gura mea! Basescu isi doreste sa nu se fi nascut, stie ce pot da eu la toate institutiile internationale", a declarat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, marti, la Romania Tv.

De ce vrea Becali sa iasa zilnic din inchisoare: Ceilalti detinuti ii cer bani

Gigi Becali a cerut Judecatoriei Sectorului 5 schimbarea regimului sau de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa i se permita sa parasesca penitenciarul pe perioade determinate.

Pavel Abraham, avocatul lui Becali, a declarat mai intai ca "Becali nu este un detinut privilegiat" si este "respectat de ceilalti detinuti", revenind ulterior asupra declaratiilor si precizand ca fostul politician vrea mai multa libertate pentru ca in spatele gratiilor "i se cer bani".

"In inchisoare, se simte contrans de ceva pe care nu poate domina. Se va deplasa la un loc de munca pe care il stabileste penitenciarul, poate sa fie si un club de fotbal, la Rapid sau Dinamo, pot fi serele de la Popesti-Leordeni", a adaugat avocatul, mentionand ca Becali este dispus la munca fizica, insa "este un om foarte pregatit si performant, ar putea face fata la orice domeniu".

Datorita regimului deschis, George Becali s-ar fi putut plimba, ar fi putut merge la biserica sau munci fara sa aiba nevoie un insotitor. Cu toate acestea, potrivit legislatiei actuale, doar persoanele cu o pedeapsa mai mica de un an pot beneficia de acest regim special.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...