Calugarii de la Muntele Athos cer gratierea lui Becali: Ce i-au scris presedintelui Basescu

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 11:23
3695 citiri
Calugarii de la Muntele Athos cer gratierea lui Becali: Ce i-au scris presedintelui Basescu
Foto: Arhiva

Calugarii de pe muntele Athos au trimis presedintelui Traian Basescu o cerere de gratiere a lui Gigi Becali.

"Va scriem in favoarea unui frate al nostru intru credinta si neam, aflat acum in temnita, pe care il pomenim ca un nou ctitor si binefacator al asezamintelor monahale romanesti din Sfantul Munte Athos. Este vorba despre domnul George Becali", au scris calugarii, potrivit Romania TV.

Printre motivele de gratiere, calugarii au adaugat ca un astfel de gest va fi apreciat pozitiv de romani si va fi un semn al justetii increderii exprimate la vot.

"Gandim acest act al Domniei Voastre ca un gest patriotic care-i va aduce bucurie lui, familiei sale si miilor de romani care il apreciaza, stiind ca in libertate, domnul George Becali poate face, asa cum a dovedit-o si in trecut, mult bine romanilor si celor din jur (...) Gestul gratierii, pe care nadajduim sa-l impliniti, va fi apreciat pozitiv de marea majoritate a romanilor, constituindu-se ca o dovada a justetii increderii pe care poporul roman v-a acordat-o in mod repetat de a-l reprezenta prin functia prezidentiala", au mai scris calugarii de pe Muntele Athos.

Mama lui Becali a depus la Presedintie o cerere de gratiere pentru fiul sau (Video)

Cererea de gratiere a fost depusa de mama omului de afaceri la Administratia Prezidentiala. Dosarul de gratiere a lui Gigi Becali nu a ajuns inca pe biroul presedintelui Traian Basescu din cauza ca este incomplet, deoarece Alexandra Becali nu a depus toate actele.

Potrivit Romania TV, cererea de gratiere trebuia sa fie insotita de cazier si de motivarea condamnarii, insa acestea nu exista.

Daniel Ionascu, unul dintre avocatii lui Gigi Becali, a intervenit in direct la tv si a explicat ca vina nu ii apartine mamei omului de afaceri, ci justitiei, deoarece motivarile din dosarele in care a fost condamant acesta nu au fost facute publice.

Cererea de gratiere a lui Gigi Becali nu a ajuns pe masa lui Traian Basescu - vezi de ce

Gigi Becali se afla in inchisoare de pe 20 mai, cand a fost condamnat la doi ani de detentie in dosarul schimburilor de terenuri cu MapN.

Initial, el primise o condamnare de trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane, insa aceasta a fost schimbata in pedeapsa de trei ani cu executare. Apoi, omul de afaceri a fost condamnat la o sentinta de trei ani cu executare in cazul "Valiza". Primele doua pedepse au fost contopite.

Tribunalul Bucuresti a decis, la sfarsitul lunii iunie, ca pedeapsa lui Gigi Becali sa fie majorata cu sase luni de inchisoare, pana la trei ani si jumatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali calugari Athos, #grateiere Becali calugari, #Traian Basescu scrisoare gratiere Becali , #inchisoare