Becali ar putea fi eliberat miercuri: Vrea la majoratul fetei si sa salveze Steaua

Luni, 17 Iunie 2013, ora 14:57
11726 citiri
Becali ar putea fi eliberat miercuri: Vrea la majoratul fetei si sa salveze Steaua
Foto: Arhiva

Gigi Becali va afla miercuri dimineata daca va fi eliberat din inchisoare pentru 3 luni.

Sedinta de luni nu a fost lipsita de incidente, si nici de declaratii menite sa induioseze audienta, dar si magistratii. Astfel, daca initial a recunoscut ca a mintit in cererea de intrerupere a pedepsei si ca familia lui se descurca financiar si fara el, apoi a cerut sa ii fie permis sa fie acasa la majoratul fetei sale celei mari, aratand ca "de 18 ani" asteapta acest eveniment.

Becali a sustinut ca decizia arestarii l-a luat prin surprindere, astfel ca nu a avut timp sa-si puna toate afacerile la punct. Dupa ce avocatii au enumerat diverse societati la care acesta este actionar majoritar, Becali a venit si le-a desfiintat pledoaria, aratand ca doar Steaua il intereseaza, "celelalte, praful sa se aleaga".

Totodata, latifundiarul a scos in evidenta numeroasele acte de caritate pe care le-a facut de-a lungul timpului - "30 de milioane de euro binefaceri, condamnat pentru 700.000 de euro" - si a declarat ca ar fi trebuit sa il ajute pe Dan Puric sa infiinteze un centru oncologic, lucru pe care nu-l poate face din inchisoare.

In incheiere, Becali a promis ca, daca i se va permite sa fie eliberat aceste 3 luni, va sta "cuminte de acum incolo", ba chiar isi asuma sa fie privat de anumite drepturi in perioada de detentie ce i-a mai ramas.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea procesului lui Becali:

14:10 - Becali a conchis aratand ca a facut acte de caritate de 30 de milioane de euro si a fost condamnat pentru un prejudiciu de 700.000 de euro, iar poporul roman vede acest lucru si il vrea in libertate.

"Singura dorinta: domnul procuror, nu e frumos sa radeti de necazul altuia. Codul asta penal... daca era dupa el eu n-aveam ce cauta aici. Vorbiti de pericolul social, pai poporul roman e popor de infractori ca vrea un infractor in libertate? Cum sa prezint pericol cand eu n-am ranit niciodata pe nimeni. Aici e vorba de mare rautate. Ce s-a intamplat s-a intamplat... 30 de milioane de euro binefaceri, condamnat pentru 700.000 de euro. Va jur, eu cred ca motive mai serioase si mai urgente decat ale mele n-au existat. Stau cuminte de acum incolo", a promis Becali.

14:05 - "Cu cine sa vorbesc mai repede? Cu fetele sau cu Meme? N-au ei puterea aia a stapanului care-ti da viata. O sa scap eu si d-astea. Astea, societatile sunt cinci. Steaua n-am sa las sa fie distrusa niciodata, chiar daca vorbesc numai cu Meme Stoica. Celelalte, praful sa se aleaga. Cand nu e stapanul la oi se alege praful de stana. Dumnezeu nu ma omoara pe mine, dar o sa sufere si oameni care muncesc la aceste societati. Complexul de locuinte din Pipera nu ma mai intereseaza. Asa cum sunt eu penal, oamenii mai au incredere asa in obrazul meu. Mi-a venit la penitenciar ca cineva vrea sa faca materiale cu sigla Becali ca vor fi folositoare. Pai eu sunt asa un penal ca ma folosesc unii si altii!", a spus Becali in incheiere, potrivit EVZ.

13:59 - Inca un motiv pentru care Gigi Becali a cerut sa-i fie intrerupta pedeapsa a fost pentru a-l ajuta pe actorul Dan Puric sa deschida o clinica de oncologie: "Daca ma eliberati, o sa ma tin de promisiune. Altfel nu am cum", a spus Becali, potrivit Adevarul.

13:52 - Becali a cerut sa fie eliberat pentru 3 luni si pentru a putea fi prezent la majoratul fiicei sale celei mari. "Asta cu majoratul a spus-o dansul ... ca o chestiune strict emotionala", a explicat avocatul Bogdan Vlad.

"(...) Astept de 18 ani majoratul fiicei mele, si pe 7 implineste 18 ani. Ar fi o durere pentru mine sa nu fiu langa fata mea la majorat. Acum, daca atata lucru merit in fata oamenilor si in fata statului pentru ce am facut, bine... o sa-mi duc crucea. Daca-mi dati drumul puteti sa-mi puneti orice conditie, chiar si sa nu ies din curte", i-a cerut Becali judecatorului.

13:45 - Becali le-a interzis avocatilor sa mai dea detalii despre cazul sau. Cu toate acestea, avocatul Bogdan Vlad a explicat ca, daca nu va fi eliberat, "interesele dansului ar fi prejudiciate daca nu i s-ar da posibilitatea sa gestioneze temporar afacerile".

13:40 - Verdictul va fi dat miercuri. Tot atunci se va discuta si cererea de contopire a pedepselor din dosarele "Valiza" si "Schimbul de terenuri cu MApN".

13:27 - Becali ar fi facut un anunt socant in fata instantei: vrea sa vanda Steaua pentru 1 milion de euro, informeaza Romania Tv.

"Cele mai mari rautati le-am vazut din partea procurorilor. Vreau sa ma iertati ca am intervenit. Eu nu vorbesc pe proceduri. Eu acum nu stiu exact: procurorul spune ceva, avocatul altceva. Procurorii mai pot sa inventeze lucruri. Dumneavoastra puteti sa admiteti cererea si sa intre in vigoare dupa contopirea pedepselor si atunci procurorul nu mai are ce sa spuna. Steaua nu poate sa faca nimic fara mine. Cand am zis ca se ocupa Reghe si Stoica am zis sa nu sara toti pe Steaua, sa se vada ca are stapan. Daca nu sunt eu, ei nu fac nimic cu Steaua!", a spus Becali potrivit Adevarul.

13:20 - Un fan al finantatorului Stelei a fost dat afara din sala de judecata pentru ca a deranjat sedinta. Din usa acesta a inceput sa strige "libertate!", potrivit Adevarul.

"Am aplaudat avocatii ca au spus adevarul in pledoarie si am reprosat justitiei, inclusiv in sala de judecata, ca au arestat un om nevinovat", a spus sustinatorul lui Becali, la Romania Tv.

13:13 - Unul dintre avocati contraataca amintitind de numeroasele acte de caritate facute de Becali, inclusiv ajutorul dat unui baiat care avea cancer osos, informeaza EVZ.

12:56 - Procurorul de sedinta arata ca niciuna dintre societatile amintite de avocatii lui Becali nu sunt in pericol de nefunctionare din cauza ca acesta este inchis, toate avand consilii de administratie sau administratori judiciari. Si Steaua este in grija lui Laurentiu Reghecampf si a lui Mihai Stoica.

12:49 - Printre problemele financiare pe care Becali vrea sa le rezolve in cele "cel mult 3 luni" de libertate se numara: o conventie pentru incheierea de contracte pentru terenuri din Voluntari, a acordat sume mari de bani ce ajung la scadenta - a imprumutat Dragasani cu 10 milioane de euro, Steaua cu peste 10 milioane de euro, persoane fizice cu 2,5 milioane de euro, Avicola cu 3,5 milione de euro, lui Teia Sponte alte 3 milioane de euro si alte imprumuturi de peste un milion de euro, si, totodata, e principalul sponsor pentru un proiect imobiliar ANL, sase blocuri, in zona Pipera, arata EVZ.

Totodata, Becali ar mai trebui sa negocieze cu Primaria care e obligata la plata sumei de 4,5 milioane de lei pentru o expropriere. Totodata, el mai invoca un contract de vanzare-cumparare cu SC Portland care ar trebui semnat pe 26 iunie 2013.

Nu in ultimul rand, Becali este singurul finantator al Stelei, actionar majoritar la Avicola Iasi unde lucreaza 262 de oameni, dar si la Uzina Mecanica Dragasani si Arcom, precum si la alte 7 societati.

12:41 - Becali vrea sa le explice el magistratilor de ce ar trebui sa fie eliberat pentru 3 luni, potrivit Adevarul. Judecatorii i-au respins, insa, solicitarea, pe motiv ca are avocati care sa pledeze pentru el.

12:37 - Procesul a fost reluat. Procurorul a solicitat ca cererea de eliberare sa fie judecata dupa 19 iunie, mai exact dupa ce se dicuta cererea precedenta de contopire a pedepselor primite in dosarul "Schimbul de terenuri" cu cele primite in dosarul "Valiza", potrivit Adevarul.

12:18 - Procesul trebuia sa fie reluat la ora 12:00, insa pana acum nu exista detalii din sala de judecata.

11:25 - Gigi Becali le-a recunoscut magistratilor ca motivul invocat initial nu este real, ca familia sa nu are probleme, are bani sa se intretina, iar el nu doreste sa fie "ipocrit".

"Eu am sa va explic situatia si dumneavoastra hotarati ceea ce trebuie sa faceti. Cum considerati dumneavoastsa, nu vreau sa bag familia in treaba asta. Sufera destul, asa ca nu e cazul. Nu pot sa fiu ipocrit si sa spun niste minciuni. Nu pot sa invoc familia ca sa intrerup pedeapsa. Familia mea are cu ce trai. Exista riscul pentru familia mea, ca eu sunt inchis. Dar nu vreau sa- mi patez onoarea si demnitatea", a declarat Becali, potrivit EVZ.

11:18 - La tribunal se afla si "mana dreapta" a lui Becali, fostul fotbalist Ionut Lutu.

11:11 - Becali a refuzat efectuarea anchetei sociale la locuinta sa din Pipera. Astfel, nu se va putea face dovada ca familia sa are nevoie de prezenta lui in libertate. Cu toate astea, mai exista argumentul necesitatii eliberarii sale din motiv de afaceri, o situatie speciala care poate fi insa luata in considerare de judecatori.

11:02 - Fanii Stelei il roaga pe MM Stoica, pe pagina de Facebook, sa-i tina la curent cu decizia instantei.

10:26 - Procurorii au cerut o ancheta sociala la locuinta lui Becali, pentru a se stabili daca situatia sociala a familiei acestuia necesita intreruperea pedepsei.

10:21 - Mihai Stoica e in sala de judecata pentru a-l sustine moral pe Gigi Becali.

10:15 - Procesul a fost amanat pana la ora 12:00, pentru ca procurorul sa poata studia dosarul, informeaza Romania Tv.

10:00 - Gigi Becali a fost adus cu duba la Tribunal. Incepe procesul.

09:53 - Avocatii lui Becali au cerut ca procesul sa se tina cu usile inchise, motivand ca o sedinta publica ar afecta viata intima a acestuia. Procurorii nu au fost de acord.

Becali, in inchisoare de mai putin de o luna

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii.

Alaturi de acesta au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecata de magistratii Tribunalului Bucuresti la 19 iunie.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Gigi Becali eliberat inchisoare, #Becali intretinut familie bani, #Becali afaceri inchisoare , #inchisoare