Gigi Becali il ia la bani marunti pe ministrul Justitiei: Nu stie lege. O sa ma duc si o sa-i citesc

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 19:33
3615 citiri
Gigi Becali il ia la bani marunti pe ministrul Justitiei: Nu stie lege. O sa ma duc si o sa-i citesc
Foto: Captura Antena 1

Gigi Becali, care a scris mai multe carti in inchisoare, a criticat decizia ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de a cere Guvernului abrogarea legii care le permite detinutilor-scriitori sa iasa mai devreme de dupa gratii.

"Sunt obligat sa spun adevarul. O lucrare devine stiintifica daca e editata de o editura", a declarat Becali la B1 TV, adaugand ca nu ii este teama de o posibila ancheta.

"Cand scrii cartea, o dai la comisie, iti scade automat din comisie. Nu poate fi revocat castigul prin munca. Scrierea de carti face parte din castigul prin munca. Ministrul nu stie lege. O sa ma duc si o sa ii citesc", a mai spus omul de afaceri.

Gigi Becali a precizat ca "un judecator nu poate cenzura cartile pentru ca scrie legea ca e lucrare stiintifica si trebuie sa castige 30 de zile. Daca legea permite sa scrii carte, o scrii si gata".

Becali a explicat ca detinutii scriu carti pentru ca le permite legea. "Schimbi legea si dupa aia sa vorbesti, doamna ministru. Invatati-va sa respectati legea, nu dupa ureche", a recomandat el.

Gigi Becali a dezvaluit si cum se scrie o carte in inchisoare, "cate trei ore pe zi".

"Nu stiti legea. Acolo scrii. Scriu cartea asta in 60 de zile, trei ore pe zi. Iti da loc in sala de cultura si acolo tu esti verificat in fiecare zi daca trei ore scrii. Trebuie sa stai trei ore la masa, sa te vada ca scrii militianul. Iti face programul. Te duci la locul de cultura, ca exista loc de cultura de scris carti", a povestit acesta.

Becali sustine ca nu le-a dat bani membrilor comisiei de eliberare conditionata din inchisoare. "Sunt niste tortionari. Luau spaga tortionarii? Cum sa ceara daca n-au nici cinci bani in buzunar?", a intrebat el.

Referitor la editura, Becali a spus ca aceasta a dorit sa tipareasca doar lucrarea omului de afaceri.

"N-a vrut sa editeze la nimeni. Noi editam numai lui domnul Becali pentru ca stim ca scrie niste carti care sunt de interes public si ne-a impresionat si pe noi citind cartile lui", a explicat el.

De asemenea, Gigi Becali a aratat ca nu se teme de o posibila ancheta referitoare la valoarea academica si originalitatea cartilor sale.

"Daca vrea ministrul sa faca o ancheta, sa vedem Becali, il cunosc, ia dati-mi dosarul. De ce nu i-ati dat drumul un an cand putea sa iasa 30 de zile? E crima impotriva umanitatii? De ce nu i-ati dat drumul, mai criminalilor? Asta sa ancheteze doamna ministru. De ce nu mi-au dat drumul cand puscarie cand aveam voie. Asta nu vedeti? Asta nu anchetati", a precizat acesta.

Comentariile lui Gigi Becali vin dupa ce ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, marti, ca va propune Guvernului abrogarea dipozitiei din lege care le permite detinutilor sa iasa mai repede din inchisoare dupa ce publica lucrari asa-zise stiintifice.

Ordonanta de urgenta pentru ca detinutii-scriitori sa nu mai fie eliberati mai devreme

In acest sens, Pruna a declarat, intr-o conferinta de presa, ca va pune pe masa Executivului un proiect de ordonanta de urgenta in acest sens, in prima sedinta de guvern din luna februarie.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ion Iliescu vorbește de ziua sa despre traseismul politic și glumele pe seama vârstei sale: ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima”
Ion Iliescu vorbește de ziua sa despre traseismul politic și glumele pe seama vârstei sale: ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima”
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, care a împlinit 94 de ani duminică, 3 martie, a vorbit în podcastul fostului ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, despre cum primește glumele la...
Nicolae Ciucă: "În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi"
Nicolae Ciucă: "În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi"
Președintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, cu ocazia vizitei la Chișinău, că în momentul în care Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană, atunci se poate vorbi despre o unire...
#Gigi Becali ministrul Justitiei, #Gigi Becali carti inchisoare , #inchisoare