Gigi Becali va face puscarie in regim deschis - surse

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 16:31
2937 citiri
Gigi Becali va face puscarie in regim deschis - surse

Gigi Becali va executa pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare in regim deschis, la Penitenciarul Poarta Alba, dupa termenul din 11 decembrie, cand trebuie sa se prezinte la instanta, urmand sa se decida ziua in care va fi dus inapoi de la Jilava la unitatea din judetul Constanta.

Surse judiciare au declarat, sambata, ca dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus definitiv, in 26 noiembrie, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la condamnarile de trei ani de inchisoare primite in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, s-a decis, in functie de mai multe criterii, printre care si durata pedepsei, ca finantatorul FC Steaua sa execute pedeapsa in regim semideschis.

Decizia a fost contestata de avocati la judecatorul delegat de la Penitenciarul Jilava, acestia cerand ca Gigi Becali sa execute pedeapsa in regim deschis.

Gigi Becali iese din puscarie: Steaua a solicitat oficial angajarea lui!

Potrivit surselor citate, contestatia a fost admisa, Gigi Becali urmand sa execute pedeapsa in regim deschis, la Penitenciarul Poarta Alba, judetul Constanta.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat ca a introdus la Comisia de supraveghere de la Penitenciarul Jilava o cerere de modificare a regimului de detentie, respectiv din semideschis in deschis. Avocatul a precizat ca respectiva comisie si, ulterior, judecatorul delegat au admis cererea, astfel ca, la acest moment, regimul de detentie al lui Gigi Becali este unul deschis.

Abraham a mentionat ca acest regim de detentie nu ii permite lui Becali sa mearga acasa, dar poate desfasura activitati in interesul penitenciarului, in afara unitatii. Avocatul a precizat ca Becali ar putea, spre exemplu, sa execute servicii de paza a detinutilor, in foisoarele inchisorii, sau chiar sa supravegheze detinutii iesiti la munca in afara penitenciarului. Regimul deschis de detentie ii mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar si pachete.

Avocatul a aratat ca regimul de detentie se poate schimba in cazul unor abateri grave, sustinand ca in cazul clientului sau nu se va ajunge la o asemenea situatie.

Daca va munci dupa gratii sau va elabora lucrari stiintifice, inventii sau inovatii, Becali ar putea beneficia de o reducere a pedepsei. Din pedeapsa lui Becali au fost scazute zilele din intervalul 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care acesta a fost retinut si arestat preventiv in dosarul sechestrarii de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gigi Becali inchisoare regim deschis, #Becali inchisoare Penitenciar Poarta Alba , #inchisoare