Transferul lui Becali la Jilava, amanat - ce cer avocatii

Luni, 10 Iunie 2013, ora 14:02
3220 citiri
Transferul lui Becali la Jilava, amanat - ce cer avocatii

Transferarea lui Gigi Becali la Penitenciarul Jilava a fost amanata, astfel ca finantatorul Stelei va ramane in continuare la Rahova, desi perioada de carantina s-a incheiat.

Motivul este ca avocatii lui Gigi Becali au contestat decizia conducerii inchisorii de a-l plasa in regim de detentie semideschis, informeaza Romania TV.

Becali, mutat la Jilava - In celula cu 24 de detinuti?

Comisia intrunita la penitenciar a stabilit ca regimul de detentie al lui Becali sa fie unul semideschis. Miliardarul din Pipera nu este insa de acord cu aceasta decizie si a depus contestatie.

Cererea lui Becali de intrerupere a pedepsei, judecata pe 17 iunie

Totusi, Gigi Becali nu va putea beneficia de un regim deschis de detentie. Asta pentru ca, in articolul 24 din Legea 275/2006, privind "Regimurile de executare a pedepselor privative de libertate" scrie ca:

(1) Regimul deschis se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de cel mult un an.

(2) Persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim deschis sunt cazate in comun, se pot deplasa neinsotite in interiorul penitenciarului, pot presta munca si pot desfasura activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in afara penitenciarului, fara supraveghere.

Pedeapsa marita pentru Becali?

Regimul semideschis, la care a fost supus Gigi Becali, se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani, potrivit articolul 23 din Legea 275/2006.

Totodata, mai arata articolul din lege, "In mod exceptional, natura si modul de savarsire a infractiunii, precum si persoana condamnatului pot determina includerea persoanei condamnate in regimul de executare imediat inferior ca grad de severitate.

Persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim semideschis sunt cazate in comun, se pot deplasa neinsotite in interiorul penitenciarului, presteaza munca si desfasoara activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala sub supraveghere, in grupuri, in spatii din interiorul penitenciarului care raman deschise in timpul zilei.

Persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim semideschis pot presta munca si in afara penitenciarului, sub supraveghere".

Avocatii sai continua sa incerce sa il scoata de dupa gratii. Ei au facut o cerere de intrerupere a pedepsei pentru trei luni, care urmeaza sa fie judecata pe 17 iunie la Tribunalul Bucuresti.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Gigi Becali transfer amanat Jilava, #Gigi Becali Rahova, #Gigi Becali inchisoare , #inchisoare
Comentarii