Ambitiile lui Gigi Becali

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 28 Octombrie 2008, ora 12:21
4615 citiri
Ambitiile lui Gigi Becali

Gigi Becali are planuri mari. Tinteste un scor important la parlamentare: 90 la suta pentru el si 8 la suta pentru partid. Adica, altfel spus, un scor aproape de cel obtinut la localele din Bucuresti si in virtutea caruia face parte din majoritatea Consiliului General.

Sigur, Becali se arunca la procente mult mai mari decat "putirintele", insa nu este exclus ca el sa fie una dintre surprizele alegerilor care vor veni.

In ceea ce-l priveste, Becali si-a ales un colegiu din sectorul 5 al Capitalei. Evident nu Cotroceni, ci pe acolo unde in urma cu cativa ani descaleca in chip de slavator care le platea restantele la lumina locatarilor din blocurile de nefamilisti.

Probabil ca va face acum exact asa cum a facut si atunci. Va arunca bani in multime, defiland cu crucea in fata. Si nici nu va fi nevoie de cine stie ce investitie electorala pentru a cumpara voturile unor oameni suficient de saraci cat sa se multumeasca cu putin si suficient de mercantili incat sa-si vanda chiar mai mult decat votul.

In plus, discursul haiducesc, gaunos si la limita gramaticii, dar bombastic si isterizant al lui Becali ar putea avea mare trecre in acea zona a Capitalei.

Este foarte posibil ca in mentalitatea acelor oameni care furau cel putin curent electric pe rupte suspiciunile in privinta averii lui Becali sa fie total neinteresante, in timp ce modelul lui de reusita sa fie unul de pus in rama. Credeti ca va avea mai mult succes acolo contracandidata lui, Oana Mizil?

Una peste alta ne-am putea trezi ca Gigi Becali sa isi castige mandatul din prima, cu peste 50% din voturi. Nu este insa suficient. Ca sa intre in Parlament are nevoie ca partidul sau sa treca pragul electoral. Aici situatia se complica, insa PNG ar putea sa primeasca o nesperata mana de ajutor de la ultimele evolutii politice.

Pe scena politica este un haos total. Stanga sustine dreapta la guvernare, dreapta ia masuri de stanga, iar salariile bugetarilor au devenit ciomagul electoral perfect. Oamenii nu mai inteleg nimic. In aceste conditii multi dintre debusolati pot sa cada usor in plasa discursului de tip Becali si a banilor pe care acesta ii va arunca, cu siguranta, in colegiile unde stie ca are sanse mai mari. Personalitatea candidatilor nici nu va conta prea mult. Vor fi votati Becali si, intr-o oarecare masura, Steaua.

Sa nu uitam care este principalul bazin electoral al PNG - fostii votanti ai PRM dezamagiti de partidul lui Vadim, o formatiune jumulita si aproape fantomatica.

Deocamdata multi dintre acesti oameni intra in masa nehotaratilor, insa la cate mediatizare va avea Becali si la cata mita electorala va fi gata oricand sa puna la bataie pentru PNG, este de asteptat ca ei sa cocheteze cu acest partid.

De altfel, sondajele reale nu plaseaza nici acum PNG intr-o pozitie chiar de neglijat, ci undeva in jurul pragului electoral. Sa nu uitam ca la europarlamentare l-a ratat cu putin, iar la localele din primavara a obtinut in Capitala un scor interesant. De altfel am auzit oameni cu pretentii si altfel nu chiar naivi vorbind, cu convingere, despre sufletul mare al lui Becali.

Daca PNG va ajunge in Parlament acest lucru nu se va datora atat de mult fotbalului, cat faptului ca anul acesta nebunia politica a atins cote delirante, electroatul este total debusolat, iar mita electroala va avea o importanta covarsitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
Gigi Becali a anunțat că își face echipă pentru grupele cupelor europene fiind sigur că va câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, patronul FCSB a anunțat nume importante care...
#Gigi Becali, #candidat, #sectorul 5, #procente, #prag electoral, #PNG , #PNG