La umbra disperarii PDL, Gigi Becali asculta povesti cu Alba ca Zapada (Opinii)

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 00:10
3248 citiri
La umbra disperarii PDL, Gigi Becali asculta povesti cu Alba ca Zapada (Opinii)
Foto: Arhiva

Cat de disperat trebuie sa fii, incat sa incerci a te alia cu Gigi Becali, pentru a forta nasterea unei asa-zise Miscari Populare! Se vorbeste de mult timp de crearea unei forte politice care sa coaguleze toate formatiunile de centru dreapta, capabile sa forteze castigarea alegerilor parlamentare din 2012. Exista chiar o marca inregistrata la OSIM de Ioana Basescu cu numele de "Miscarea Populara".

L-am vazut pe Gigi Becali, in timpul violentelor care au insotit protestele din Piata Universitatii, desfasurate la inceput de an, cum se gudura pe langa presedintele Basescu, tragand cu artileria grea in Raed Arafat, pe care il numea "arabul" ce nu merita atata atentie din partea conationalilor nostri. Dupa ce, cu cativa ani in urma, acelasi Gigi Becali, arestat preventiv in preajma Sarbatorilor Pascale, acuza jocurile politice ale Puterii, care l-ar fi dus la puscarie.

Nu-si explica cum de tocmai el, "razboinicul luminii", a fost incatusat in zorii zilei, dupa ce la un moment dat bause din aceeasi sticla de sampanie cu presedintele Basescu. Evident, nu a omis sa aduca si cateva acuzatii la adresa fostului presedinte de pahar, care, probabil, fusese deranjat de ascensiunea politica a lui Gigi.

In seara cand asa-zisii huligani incingeau spiritele in Piata Universitatii, batandu-se cu jandarmii, Gigi Becali facea turul televiziunilor, explicand cine sunt acei huligani si cum au ajuns ei acolo. Nu uita, totodata, sa aminteasca ca niciodata el, Gigi Becali, politician de marca al Romaniei postdecembriste nu isi va da girul pentru sustinerea stradala a unui venetic arab, in detrimentul unui presedinte precum Traian Basescu, roman get-beget pe deasupra.

Probabil, Becali incerca sa readuca in atentia publicului acele momente in care el insusi tragea la masea cu Traian Basescu intr-un restaurant bucurestean. Nu am vazut in acele zile de manifestatii decat un Gigi Becali disperat, care incerca sa se dea bine pe langa Putere, in speranta ca nu va avea probleme precum in acel an, de Paste. Mai ales ca, peste vreo doua saptamani, are loc prima infatisare in celebrul caz "Valiza".

Acum Gigi Becali este curtat de PDL, fiind mentionat ca un potential aliat al portocaliilor in lupta pentru Capitala si nu numai. Pe langa PNG, Miscarea Populara pare a dori sa stranga la un loc si alte formatiuni politice liliputane precum PNTCD, Partidul Ecologist, UNPR sau cine stie ce alte partide care vor mai aparea peste noapte. Unii pedelisti, precum Cristian Preda sau Monica Macovei, resping categoric ideea unei aliante cu PNG sau UNPR, insa alte persoane din PDL, precum Gelu Visan, de exemplu, spun ca nu se pot lepada de Micky Spaga ca de un balast, pentru ca acesta i-a ajutat la greu.

N-am auzit, din nefericire pentru potentialul sociologic al lui Sebastian Lazaroiu, vorbindu-se depre Noua Republica, conglomeratul politic al lui Mihail Neamtu, despre care fostul ministru al Muncii spunea ca e Alba ca Zapada. E drept, Lazaroiu vede acum cabinetul MRU ca fiind fiinta neprihanita din povestile cu pitici, si poate ca tocmai de aceea partidul lui Neamtu a murit inainte de a se naste. Noua Republica se nascuse dupa ce Lazaroiu a vazut ca nici regionalizarea nu mai are sanse sa devina Alba ca Zapada, dupa cum personal prorocise. Asteptam ca si Gigi Becali sa fie proclamat printul care vine si o bate pe spate pe frumoasa din povesti, pentru a-i scoate bucata de mar otravit care i-a blocat gatlejul.

Se vede ca PDL este un partid disperat, care nu mai are nici macar puterea de a gandi logic. Sa incerci o uniune cu formatiuni anemice, care nu-ti pot aduce nimic din punct de vedere calitativ si cantitativ, nu reprezinta altceva decat miscari strategice sortite esecului din start, sau executate pentru a abate atentia de la problemele reale care macina societatea. Se vorbeste despre cooptarea PNTCD, dar n-am inteles despre care aripa e vorba: Ciorbea, Milut sau Pavelescu. Taranistii se zbat undeva pe la 1 la suta in sondaje, dar, in acelasi timp, fiecare dintre cei trei lideri amintiti incearca sa se dea mai taranist decat ceilalti. De ecologisti si progresistii lui Oprea, ce sa mai vorbim! Partide fara traditie, fara electorat si fara potential mediatic.

Daca totusi va lua nastere aceasta Miscare Populara, ar fi pacat ca Sebastian Lazaroiu sa nu fie capul limpede care s-o conduca din birourile fostului tovaras comunist, Bondrea. De ce ar fi potrivit Lazaroiu in aceasta functie? Dintr-un motiv simplu: e singurul sociolog din aceasta tara care face predictii despre viitorul politic al Romaniei fara a se baza pe studii de piata solide. Astazi, spune ca USL se va destrama, maine ne aduce pe tava zicerea ca PSD se va alia cu PDL, poimaine vorbeste despre cum USL nu va lua decat vreo 35 la suta la urmatoarele alegeri.

Astfel, Lazaroiu ar fi bun ca strateg principal al Miscarii Populare, pentru ca ar da aripi membrilor si le-ar pastra moralul ridicat cu ale sale preziceri pseudosociologice.

Nu stiu daca Gigi Becali va reusi sa ramana atent pana la finalul unei povesti cu Scufita Rosie, Alba ca Zapada sau Fetita cu Chibrituri, nefiind tentat sa raspunda telefoanelor primite de la GSP TV.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#miscarea populara Gigi Becali, #Gigi Becali PDL, #Lazaroiu PDL Becali , #PNG