Cum il vede Becali pe Antonescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 13:34
5521 citiri
Cum il vede Becali pe Antonescu (Opinii)

Daca presedintele PNL s-ar putea transforma intr-o musca si ar patrunde in camera in care Gigi isi repeta intens, in oglinda, onomatopeele radicale si extrem de vivace, ar avea sansa sa afle cum il vede cu adevarat Becali pe Antonescu.

Ar fi surprins, poate, sa afle in acele momente de poveste ca exact asta si este politicianul in mintea fostului oier: o musca si nimic mai mult. O musca pe care abia asteapta sa o striveasca in drumul de mare comandant spre mantuirea neamului.

Poate ca, dupa ce si-ar reveni din lumea insectelor, Antonescu ar fi ravasit de ironia revelatiei traite in imperiul primatelor. Poate ca apoi ar intelege si el tot mai putin din bizarul dans al mainilor si picioarelor de care noul sau coleg de partid se foloseste pentru a-si completa discursul.

Poate ca ar fi deranjat de tehnica oratorica folosita pentru a exprima o idee atat de grandioasa, poate ca ar fi impresionat totusi de ambitia unui suflet atat de mare inchis intr-o minte atat de ingusta. Cine stie?

Cert este insa ca fiecare zi cu Gigi Becali liber prin fata camerelor de luat vederi sau prin platourile televiziunilor de stiri ii produce lui Crin Antonescu un deranj serios, chiar daca nu inca vizibil, in drumul sau spre Palatul Cotroceni.

Poate ca, din nou, calculele liderului liberal sunt cumva pe dos, imaginandu-si ca la omul simplu prinde mult mai bine si usor primitivitatea unui astfel de personaj decat inteligenta unui Daniel Barbu. Poate ca nici macar nu e gresit un astfel de calcul. Din nou, cine stie?

N-ar trebui sa ne mai mire nici asta, asa cum nu ne mai mira prea multe lucruri in general, astazi, in Romania. Poate ca Gigi Becali este elementul care lipsea PNL pentru ca reforma si revolutia bunului simt - promise atat de mult de liberali - sa reuseasca la nivel national.

Poate ca bunul simt care credea Crin Antonescu ca lipseste din societatea si din politica romaneasca este exact bunul simt pe care Gigi Becali il propovaduieste prin fiecare iesire publica a domniei sale.

Apasati butonul telecomenzii tv pe care scrie "mute", de curiozitate, cand va vorbi urmatoarea data Gigi Becali si imaginati-va indelungata evolutie si transformare a speciilor. Nu vom sti niciodata daca nu cumva procesul poate sa o ia, din cand in cand, si in sens invers. Dar poate ca si astfel de mutatii au fost luate in calcul de Crin Antonescu, iar la final, cand a tras linie in calculele sale prezidentiale, i-a dat din nou cu plus. De data asta, nu mai intreb, sunt convins ca asta trebuie sa fie.

"Ce faci? Ma tragi la raspundere? Tu m-ai intrebat si eu ti-am raspuns. Daca esti obraznica, te jignesc cand esti obraznica. Usor, usor o sa va pun eu la punct, o sa vezi. Care e obraznica si proasta, o sa fie curatata. Care e proasta, idioata si obraznica, se alege praful" - e doar un mic fragment din Becali, ultima productie mai exact, dupa o lunga serie de "puneri la punct".

Poate ca presa, in general si in particular, merita sa primeasca astfel de corectii. Ea l-a facut cine este in prezent, tot ea sa se spele pe cap.

Din acest moment nu voi mai putea distinge niciodata chipul lui Crin Antonescu de zbaterile membrelor si onomatopeele lui Gigi Becali. La fiecare fraza slefuita de-a lui Antonescu, am sa intorc o imprecatie de-a ciobanului sau. La fiecare mestesugire de cuvinte de-a prezidentiabilului, am sa juxtapun o stropseala de-a celui care deja vorbeste in numele liberalismului, prezentandu-se drept reformatorul bunului simt.

A mai vorbi despre alte excluderi din PNL, in timp ce Becali calca in picioare tot ce-i vine la gura, e pur si simplu pierdere de vreme.

Am ras cu totii de posibilitatea ca Traian Basescu sa o numeasca premier pe Elena Udrea, insa acum acel scenariu imi pare mai putin absurd decat posibilitatea ca intr-o buna zi Becali sa conduca PNL si sa fie si prim ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gigi Becali PNL, #Crin Antonescu Becali PNL, #Becali jigniri jurnalisti , #PNL