Becali demisioneaza din PNL: Nu vreau sa-i fac rau lui Crin Antonescu

Luni, 11 Februarie 2013, ora 14:38
5418 citiri
Becali demisioneaza din PNL: Nu vreau sa-i fac rau lui Crin Antonescu
Foto: Arhiva

Gigi Becali a anuntat ca intentioneaza sa demisioneze din PNL dupa ce a fost condamnat, luni, de Inalta Curte la trei ani de inchisoare in dosarul sechestrarilor. "Demisionez din PNL ca nu vreau sa-i fac rau lui Crin Antonescu", a declarat el.

"Daca Crin Antonescu crede ca nu trebuie sa-mi dau demisia, poate sa zica 'Nu Gigi, nu accept'. Dar daca nu va spune nimic, inseamna ca accepta tacit demisia mea si ca asa ii e mai bine domniei sale", a declarat Becali la Romania TV.

Deputatul PNL a spus ca decizia sa este foarte grea pentru un "barbat de stat" cum este el.

"Mi-a spus si nevasta-mea: Din cauza politicii, ti-a trebuit politica!(...) Pentru ca eu spun lucrurilor pe nume si d-asta", a mai explicat el.

Deputatul liberal a anuntat ca vrea sa tina un discurs pe aceasta tema in Parlamentul Romaniei. "Ca sa le trag un semnal de alarma si celorlalti deputati si senatori ca sa vada ce se intampla cu tara romaneasca!", a subliniat el.

Deputatul PP-DD Daniel Fenechiu a comentat situatia la B1TV spunand ca se ridica in acest moment o problema de "unitate a masurii si de aplicare a legii", cata vreme completul de 3 judecatori de la Inalta Curte l-a achitat in prima instanta pe Becali, iar completul de 5 l-a condamnat la trei ani de inchisoare, chiar si cu suspendare. "E inadmisibi!", a adaugat el.

In ceea ce priveste ramanerea lui Becali in comisia juridica a Camerei Deputatilor, deputatul PP-DD Daniel Fenechiu a opinat ca liberalul va pleca din comisie.

"Va trebui sa ia o decizie(...) Nu cred ca isi va da demisia din parlament, dar cred ca se va retrage din com juridica", a spus el, precizand ca decizia fie va fi luata de Becali, fie de PNL.

La randul sau, deputatul UNPR Eugen Nicolicea si-a exprimat regretul pentru ceea ce se intampla cu colegul sau parlamentar.

"Mie imi pare rau de orice cetatean roman si imi pare rau de orice coleg in situatia asta", a explicat el.

Deputatul jurist a precizat ca nu exista nicio lege, regulament sau prevedere statutara pentru care Becali sa isi piarda mandatul, cata vreme acesta nu a fost condamnat la inchisoare cu executare si la pierderea drepturilor electorale.

"Daca nu se specifica pierderea drepturilor electorale, nu isi pierde mandatul. Pierderea se face automat atunci cand esti incarcerat, deci nu in acest caz", a precizat el.

De altfel, si in legislatura anterioara au existat trei parlamentari care au fost condamnati definitiv la inchisoare pentru fapte de coruptie iar acestia si-au dus la bun sfarsit mandatul, activand in comisii si votand legile tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali demisie PNL, #Becali condamnat , #PNL