Imensa rusine a liberalilor (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 12 Februarie 2013, ora 07:53
9557 citiri
Imensa rusine a liberalilor (Opinii)
Foto: Romania Tv

George Becali este un infractor de drept comun. Ca pedeapsa primita de el este cu suspendare conteaza mai putin.

Conteaza ca prin decizia definitiva si irevocabila a completului de cinci al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, decizie inatacabila, el a fost gasit vinovat pentru privare de libertate in mod ilegal. Acest infractor de drept comun, egalul tuturor borfasilor, i-a reprezentat pe liberali intr-un colegiu bucurestean si a devenit senator liberal.

Acest infractor de drept comun, cu bacalaureat incert, a primit de la liberali un post in comisia juridica. Acolo de unde da avize pe absolut toate proiectele de legi, pe toate cererile procurorilor, il audiaza pe ministrul Justitiei, ia decizii in privinta bugetului procurorilor care l-au trimis in judecata si al Inaltei Curti care l-a condamnat.

Acest infractor de drept comun vitupereaza sub ochii cand amuzati, cand duiosi ai conducerii liberale impotriva fostului premier liberal, pe care il insulta ca la usa cortului, asa cum insulta jurnalistii, femeile si pe oricine ii calca prin fata sau impotriva oricui este asmutit.

Culmea este ca George Becali nici macar nu a fost exclus din partid dupa condamnare. A demisionat el primul, in timp ce colegii sai paralizati parca nici macar nu stiau ce sa faca. Daca pedeapsa era cu executare, probabil ca ar fi fost si el un parlamentar fugar, dupa cum a si anuntat initial, dar in felul acesta ar fi transformat pedeapsa intr-una cu executare, asa ca mai bine sa nu riste.

Dar declaratia lui ramane ca indemn pentru toti infractorii romani: "da' ce, sunt fraier sa ma intorc?". Declaratia unui deputat liberal, membru in comisia juridica a Camerei.

Dan Voiculescu este un securist cu acte in regula. Si-a turnat familia la Securitate. Este judecat penal pentru un prejudiciu de ..... Fuge de verdictul Inaltei Curti prin toate tertipurile posibile, inclusiv prin demisii repetate din Parlament. PNL, partidul din care Mona Musca a fost exclusa pentru doar o semnatura, a ajuns un fel de breloc la cheile securistului Dan Voiculescu. Fac ce li se dicteaza de la Intact incolonati cuminti si fanatizati.

Cei care se opun sunt marginalizati si chiar exclusi. Asa se face ca PNL a ajuns cel mai antioccidental si cel mai antijustitie partid din Romania.

Partidul asociat candva cu oameni ca Dan Grigore sau Neagu Djuvara a ajuns sa fie asociat cu Becali si "Felix" Voiculescu. Partidul al carui presedinte era premier in momentul aderarii Romaniei la UE este partidul care scoate limba Comisiei Europene, insulta liderii europeni si impune o noua operatiune de anihilare a Agentiei Nationale de Integritate, deplasata chiar si in viziunea unor social democrati.

PNL este in pragul disparitiei ca partid european, liberal, frecventabil si onorabil. Cine poarta raspunderea pentru acest dezastru?

Teoretic, cel care ia toate deciziile, cel care impune toate deciziile, cel care dicteaza politca PNL pana in cele mai mici detalii dupa ce a reusit sa anihileze orice urma de rezistenta la nivelul conducerii partidului.

Teoretic, Crin Antonescu distruge onoarea liberalilor si arunca PNL intr-un derizoriu fara margini.

Practic, de vina sunt cei care-i dau voie. Cei care i-au permis sa preia toata puterea si sa o exercite discretionar impotriva PNL. De vina sunt liberalii care tac chitic, care se ascund si maraie pe la colturi, care se pregatesc de un congres de reconfirmare glorioasa a liderului suprem.

Nici Nicolae Ceausescu n-a ajuns dictator de unul singur, ci a devenit dictator cu complicitatea tuturor celor care l-au ajutat, care au tacut, din lasitate sau din interes.

Liberalii asista pasivi la propria umilire, isi asuma o rusine istorica fara margini, teribila pentru un partid candva al Bratienilor, ajuns la cheremul borfasilor si al securistilor.

Citește și:
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
Parlamentul României își reia activitatea în prima sesiune din 2023 miercuri, 1 februarie. Coaliția de guvernare are pe masa priorităților mai multe proiecte pentru respectarea termenelor...
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...