Armata, la un pas de a-i lua Steaua lui Gigi Becali

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 12:46
5981 citiri
Armata, la un pas de a-i lua Steaua lui Gigi Becali

Ministerul Apararii este foarte aproape de a-i lua brand-ul "Steaua" lui Gigi Becali, latifundiarul urmand a ramane doar cu lotul de jucatori, locul in prima liga si palmaresul din anul 2003 si pana in prezent.

Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua a depus o actiune la Tribunalul Bucuresti prin care solicita retragerea dreptului de a folosi brand-ul "Steaua" gruparii patronate de Becali.

In dosarul depus in data de 25 mai, CSA Steaua figureaza ca reclamant iar FC Steaua, AFC Steaua si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) ca parati, primul termen fiind fixat de magistrati pentru data de 13 septembrie 2011.

Gigi Becali s-a folosit de un intreg sistem de inginerii si artificii pentru a se putea folosi de marca "Steaua", fara de care echipa lui de fotbal, chiar si in prima liga, nu ar mai fi avut aceeasi anvergura iar el nu ar mai fi fost atat de cunoscut.

Istoria unei marci

Brand-ul "Steaua" apartinea Ministerului Apararii, prin Clubul Sportiv al Armatei inca de la infiintarea clubului, din 1947. In 1998, echipa de fotbal s-a "rupt" de Armata, trecand in administrarea nou infiintatei Asociatiei Fotbal Club (AFC) "Steaua Bucuresti", o asociatie non-profit in conducerea careia militarii pastrau inca destui oameni, putand sa controleze astfel echipa, daca era necesar.

Pe 15 ianuarie 1999, aceasta asociatie a depus la OSIM o solicitare de inregistrare a marcii "Steaua", solicitare care a fost si aprobata dupa ce Ministerul Apararii si-a dat acordul pentru a cesiona respectiva marca AFC-ului. Incepand cu aceasta data, echipa de fotbal Steaua Bucuresti a putut sa realizeze actiuni de ordin sportiv sau comercial in baza acestei singure inregistrari a marcii.

Ulterior, la inceputul anului 2003, Gigi Becali, pana atunci doar un finantator al clubului, a decis ca vrea sa fie mai mult decat un om din planul secund asa ca a devenit patron, folosindu-se de datoriile pe care echipa le avea catre el. Intr-o sedinta "cu cantec" a Asociatiei Fotbal Club s-a decis trecerea administrarii echipei in sarcina unei noi societati pe actiuni, SC FC Steaua Bucuresti SA, societate al carei pachet majoritar era detinut de Becali si apropiatii lui.

AFC-ul a cedat in acel moment noii firme locul in prima liga, lotul de jucatori si dreptul de a folosi brand-ul "Steaua".

La sfarsitul lunii martie a anului 2004, Ministerul Apararii si-a inregistrat la OSIM propria marca "Steaua", astfel ca timp de 7 ani in Romania au existat doua marci cu acelasi nume inregistrate legal!

Abia in data de 25 mai 2011, Clubul Sportiv al Armatei a actionat in instanta, solicitand anularea brandului de care se foloseste in prezent echipa de fotbal si care numai anul trecut a generat venituri de peste doua milioane de euro din activitati de marketing.

Avocatul lui Becali vrea si el Steaua

Un amanunt interesant este ca si avocatul lui Gigi Becali, Catalin Ciubota, vrea brand-ul Steaua. El a depus o solicitare in acest sens in data de 16 iulie 2009, marca pe care o solicita fiind neavand nicio deosebire fata de cea folosita de echipa de fotbal.

Cererea nu i-a fost aprobata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Armata ia Steaua Becali, #Gigi becali Steaua, #Becali judecata Steaua, #clubul sportiv armata steaua , #Steaua
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Armata a vandut steaua pe 2 lei unui oier.
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Si ce mare branza or sa faca generalii cu Steaua !??