Armata vrea sa-i ia Steaua lui Gigi Becali

Marti, 07 Iunie 2011, ora 07:28
6589 citiri
Armata vrea sa-i ia Steaua lui Gigi Becali

Razboiul dintre finantatorul formatiei Steaua Bucuresti, Gigi Becali, si Ministerul Apararii (MApN) a atins un nou punct, latifundiarul fiind pe punctul de a ramane fara dreptul de a mai folosi brand-ul "Steaua" in viitor.

Reprezentantii MApN s-au adresat justitiei pentru a recupera marca "Steaua", pe care o considera un bun national si pe care Becali si-ar fi insusit-o nu tocmai legal, informeaza cotidianul Adevarul in editia tiparita.

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua (CSA Steaua), colonelul George Boroi, le-a solicitat magistratilor de la Tribunalul Bucuresti anularea marcii "Steaua Bucuresti" detinuta, din anul 2004, de firma lui Gigi Becali, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA. Aceasta societate este cea care a preluat administrarea clubului de fotbal, dar nu si datoriile acestuia, in anul 2003.

"Clubul sportiv al Armatei Steaua Bucuresti nu este de acord ca sigla-simbol a clubului, ca reprezentant al Ministerului Apararii Nationale, care a facut nume si renume in arena sportiva interna si internationala de-a lungul a 58 de ani de activitate sportiva, sa fie cesionata abuziv si nelegal unei grupari private, chiar daca ea se numeste SC Fotbal Club 'Steaua' Bucuresti.

Sigla este simbolul 'CSA Steaua' si reprezinta istoria, gloria si mandria reprezentantilor sportului militar din Romania, de cele mai multe ori cei mai valorosi ambasadori ai Romaniei in arena sportiva olimpica, mondiala sau europeana si nimeni nu poate sa o inregistreze si sa o foloseasca in afara de Clubul Sportiv al Armatei Steaua", si-a justificat demersul din instanta colonelul George Boroi, mentioneaza sursa citata.

Potrivit Ministerului Apararii, singura institutie care poate folosi marca "Steaua" este Clubul Sportiv al Armatei.

Istoria unui nou scandal

Gigi Becali a venit la Steaua la inceputul mileniului, din anul 2001 prezenta sa facandu-se simtita mai mult. In acel moment, echipa de fotbal era "rupta" de CSA Steaua de 3 ani, perioada in care de administrare s-a ocupat o asociatie non-profit in care reprezentantii Ministerului Apararii aveau un cuvant greu de spus. Presedinte al clubului era Viorel Paunescu, antrenor-manager Victor Piturca iar situatia financiara era una dezastruoasa.

A fost momentul in care a aparut Becali, el imprumutand gruparea din bulevardul Ghencea cu diverse sume de bani timp de doua sezoane. Nici pana acum aceasta suma, cu care latifundiarul a cumparat practic echipa, nu este cunoscuta, ea situandu-se intre doua si 5 milioane de dolari dupa cum marturiseau, la acea data, oameni din interiorul echipei.

Dupa doi ani in care a dat bani la echipa, Gigi Becali a dorit mai mult decat functia de vicepresedinte pe care o ocupa, asa ca a devenit patron in urma unei sedinte "cu cantec" din anul 2003, cand s-a decis crearea unei societati pe actiuni care sa administreze echipa. Latifundiarul a primit pachetul majoritar si, pentru a avea legitimitate, asociatia non-profit care detinea numele, sigla, palmaresul si culorile, a devenit actionar minoritar.

Mutarea nu le-a convenit celor de la MApN, care s-au trezit dintr-o data fara putere in cadrul clubului.

La inceputul anului 2004, Becali a solicitat Ministerului cesionarea marcii "Steaua", insa a fost refuzat. In luna aprilie a aceluiasi an, firma lui Gigi a obtinut de la asociatia non-profit dreptul de a folosi brand-ul, pe care l-a inregistrat imediat la OSIM. Astfel, in acest moment avem doua marci "Steaua" inregistrate legal, una de catre Clubul Sportiv al Armatei si cealalta de societatea lui Becali. Reprezentantii Ministerului sustin ca, de fapt, asociatia care i-a cedat latifundiarului acest brand nu avea dreptul sa o faca si solicita in instanta anularea marcii.

Ce se intampla daca Ministerul castiga?

In acest caz, Gigi Becali ramane, practic, fara Steaua. El va avea in continuare o echipa in Liga 1, insa nu va avea voie sa o numeasca Steaua sau sa foloseasca sigla actuala. De asemenea, nici palmaresul nu ii va reveni in totalitate, noua echipa avand o istorie destul de scurta, din anul 2003 si pana in prezent.

M.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Armata Steaua Becali, #Becali marca Steaua OSIM, #Gigi becali Steaua , #Steaua