Becali, achitat in cazul "Valiza"

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 17:24
15312 citiri
Becali, achitat in cazul "Valiza"

Gigi Becali a fost achitat, marti, in cazul "Valiza". De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca patronul Stelei sa primeasca inapoi cei 1,7 milioane de euro confiscati in urma cu patru ani.

Doi judecatori l-au achitat pe Becali, in timp cel de-al treilea a cerut condamnare acestuia la inchisoare cu suspendare.

"Satana nu are putere mai multa decat Hristos. Ma temeam de o condamnare cu suspendare, dar nu era o problema. Ma bucur ca in tara mea premierea nu e mita. Daca in vreo tara, premierea e mita, atunci in tara aia domina Satana", a spus Becali, dupa aflarea verdictului.

Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino au si ei achitati.

Procesul in cazul "Valiza" a inceput in urma cu trei ani si avut 30 de termene, iar procurorii au cerut, la inceputul acestui an, ca Gigi Becali sa fie condamnat la patru ani de inchisoare.

Dupa anuntarea verdicului de marti, procurorii au anuntat ca vor face recurs.

Tot marti, Tribunalul Bucuresti a decis ca Becali poate folosi marca Steaua. Hotararea nu este insa definitiva, asa ca poate fi atacata cu recurs de MApN.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat marti sentinta in cazul "Valiza", in care Gigi Becali era acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

ora 17:31 - Becali, achitat in cazul "Valiza".

ora 16:48 - Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie va fi data in urmatoarele minute.

Gigi Becali dezvaluie o conspiratie in cazul "Valiza"

ora 15:54 - Din clipa in clipa va fi anuntat si verdictul in cazul "Valiza".

ora 15:28 - Tribunalul Bucuresti a decis ca Becali poate folosi marca Steaua. Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs de MApN.

In vara anului trecut, la aproape noua ani de la despartirea de echipa de fotbal, Clubul Sportiv al Armatei a contestat in instanta dreptul lui Becali de a folosi numele si emblema echipei.

Becali, in asteptarea sentintei: A innebunit lumea!

INFO - Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este asteptata in jurul orei 15:30.

La 6 martie, procurorii au cerut patru ani de inchisoare cu executare pentru finantatorul Stelei, iar o eventuala condamnare a latifundiarului din Pipera ar duce la retrogradarea gruparii din Bulevardul Ghencea.

In 2008, Gigi Becali a fost trimis in judecata fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, el oferind 1.700.000 de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj pentru a-i invinge pe cei de la CFR Cluj in ultima etapa a sezonului 2007-2008.

In acelasi dosar, Selectionerul Victor Piturca este acuzat de favorizarea infractorului, fostul vicepresedintele Consiliului de Administratie al Stelei, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mita, iar Alina Ciul si Radu Marino sunt acuzati de favorizarea infractorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Sentinta a fost amanata deja de doua ori, la 20 martie si 3 aprilie.

Tot marti ar urma sa se ia o hotarare in dosarul in care Clubul Sportiv al Armatei Steaua acuza ca FC Steaua, condusa de Gigi Becali, a preluat fraudulos numele, emblema si palmaresul CSA.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com